Badger5AH Fabrications
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    27

    Running Problems with 1.8T

    hi guys i have a problem with my 1.8 turbo i have just put porformance plus in and k and n oil filter. Them i put tesco 99 % octane fuel and it just died and would take ages turning it over to start is it running to rich its had a stage1 remap1? Any ides to help me cheers

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Broken Byzan's Avatar
    Photographic Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Cardiff, United Kingdom
    Posts
    12,500

    My Social Networking

    Follow Broken Byzan On Twitter Add Broken Byzan on Facebook Add Broken Byzan on Google+ Visit Broken Byzan's Youtube Channel
    It's died since firtting th filter? iI'd bet the maf has given up due the oil from the filter. unless the fuel was full of water I cannot see that being an issue. It's all just an unhappy coincedence.

  4. #3
    Bradderz_1988's Avatar
    Dont replace it, Upgrade it !!

    Status
    Online
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Westhoughton, Bolton
    Posts
    3,107
    I think hes put performance spark plugs and k&n oil filter on not an air filter ??? Stick to ngk bkr6e's i use k&n oil filters on every filter change never had problems with them, id check your fuel make sure you havent mistakenly put diesel in ive never done it but tends to be the case if it dies after fuelling if you got a receipt double check it as diesel will settle below the petrol in the tank, or as byzan said the maf is probably bust and its just utter coincidence check your plugs are tight aswel and not come loose as it will loose compression !!
    1999 Audi A4 1.8T Quattro Sport - Volcano Black

    Mods - Frankenturbo F21 Kit - 3" MAF - Saab Reds - THS Decat - Non Res Milltek - ECS Crank Pulley - 034 Snub + Bracket/Gbox Mounts - 1Z/S2 Clutch + Flywheel - 007p - ICM + EVAP Delete - PFR6Q Plugs - S4 B6 345mm Brakes - 300mm Rear Brakes - Goodridge Hoses - LCR Splitter -S4 Bumbers + Skirts/Mouldings - OEM Xenons - Apikol Diff mounts - Polytek'd Rear Diff Mount
    To do/planned -Eibach pro's - GT2871/76R + FMIC + ME7 (maybe) + Engine/stroker Build

  5. #4
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    N/E Scotland
    Posts
    7
    Good luck getting diesel in a petrol car, The pump nozzle is too big to fit in most cars!
    if you suspect the MAF, Disconnect it and try to start the car, the ECU will revert to a predetermined value and let you condem it or rule it out! Failing that you are back to basic checks, compression, fuel and spark!
    but like bradders says, Stick to the NGK plugs!

 

 

Similar Threads

  1. Help with a running problem on boost please
    By S£ in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 11
    Last Post: 28th January 2011, 17:31
  2. Problems with 2.0 tdi running rough when cold
    By Pedro in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 11
    Last Post: 15th November 2009, 17:25
  3. Problems with Revo
    By RSAudi in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 104
    Last Post: 15th August 2003, 13:48
  4. Problem with alarm
    By tim in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 0
    Last Post: 3rd April 2003, 12:58
  5. Problems with alarm transmitter.
    By DJG in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 1
    Last Post: 20th January 2003, 08:23

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO