Badger5Sky Insurance
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Soupie69uk's Avatar
    Owner

    Status
    Online
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Edinburgh, Scotland
    Posts
    2,751

    Problem since fitting K04.

    Some may know but i have had a problem with my car since fitting a new turbo.

    But for those who dont know, my car when on full throttle (i.e underload) between 2k and 3.5k revs the car boosts up and looses boost on and off. Its very annoying.

    I have called Star performance and they think my car needs a remap as its still on my K03s remap.
    However AmD think the MAF is needing replace.

    I have this evening unplugged the MAF (the plug on the top of the airbox with the rubber cover) and the revs dropped then settled at the normal level.

    I took the car for a spin and the car pulled without the problem but nowhere nearly as strongly as before.
    I then plugged it back in and the problem returned but the car was about twice as fast above 3.5K revs.

    I am not sure if the MAF is now the problem because it may be some thing else which only fails when the car is under a lot of pressure.

    Any feedback would be fantastic as this problem is really annoying.


    Thanks,
    Paul.

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    AndyC's Avatar
    Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Dorset
    Posts
    716

    Re: Problem since fitting K04.

    have you had a remap??

    if not then the ecu is probably fighting the extra boost pressure or its out of range...

    the MAF might be faulty or just not able to understand the boost... or extra flow..

    get a propper diagnostic test done with the correct flow rates measured for the MAF


    Andy
    GDI

  4. #3
    Soupie69uk's Avatar
    Owner

    Status
    Online
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Edinburgh, Scotland
    Posts
    2,751

    Re: Problem since fitting K04.

    The only remap i had was a few months ago and was for a K03s.

    A proper diagnostic, is that like a vag.com test?

    Thanks v. much for your help.

    Paul.

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO