Volks AutosChris Nott
Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    NineNails's Avatar
    Proud sponsor of the snack food industry

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    North Wales
    Posts
    577

    Odd Idle Problem

    Yet another niggle that I can't seem to solve reared up.
    If I turn the key all in one motion and start the car immediately all is fine, it fires up and idles as expected. If however I turn ignition on and leave even the slightest pause before I start the car, then it will still fire up ok but will only idle at just above stall rpm. It will drive ok like this but will return to the low idle at junctions etc and sometimes after a while it will start to idle normally. Like I said at the start, if I start straight up it's fine, no probs. The thing is, I like to hear the fuel pump prime before I start the car (coz I'm a bit odd I guess).
    Er, no I've not checked codes coz the lappy is in bits again at the mo. I was just wondering if anyone had had this?
    Cheers for reading my woes once again...
    Si.
    2000 1.8t quattro Sport totally standard (ish)

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    NineNails's Avatar
    Proud sponsor of the snack food industry

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    North Wales
    Posts
    577
    This was cured by a quick internal clean with a rag and a throttle body alignment with vagcom
    2000 1.8t quattro Sport totally standard (ish)

 

 

Similar Threads

  1. idle problem fix
    By karls s3 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 18
    Last Post: 19th February 2014, 19:39
  2. new day...new problem - idle
    By steve bain in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 15
    Last Post: 15th June 2011, 10:19
  3. idle problem :/
    By hillary2005 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 4
    Last Post: 24th May 2010, 09:37
  4. Idle problem.
    By A3tell in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 2
    Last Post: 21st January 2010, 16:19
  5. A3 1.8T '01 - WTF! Bad Idle Problem?
    By IndieA31.8T in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 1st May 2007, 10:41

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO