JMB RetrofitsVolks Autos
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    9

    New car with a few probs

    Purchased an 2.4se saloon facelift had it 2 weeks now i have the following problems

    1. central locking doesnt work just makes a noise in the boot - pump must be knackered where abouts is the part no printed on the pump ?

    2. air con not getting cold

    3. cv boot needs replacing

    4. tie rod end needs replacing

    5. doesnt always start first time - when this happens it gets really lumpy for a min or 2 when it does eventually fire up.

    6. couple of breather pipes not connected - looks like the plastic connectors have snapped off so nothing to connect them too

    7. no sensor on one of the brake pads - causing annoying beep and light on dash

    8. no rear window winders

    Apart from that its been great.

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    audiv6quattro's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    East sussex
    Posts
    392
    Sorry can't help much air con probably just needs re gassing better taking it to a specialist so they can check for leaks ect. Cv boot and tie rod ends are pretty simple try to grab a manual or info from net and why did you buy a car with so many problems? Sorry just had to ask

  4. #3
    audiv6quattro's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    East sussex
    Posts
    392
    Oh yeah and rear window winders check eBay or partsgateway.co.uk ect

  5. #4
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    9
    Needed acar quick as my old one died on me and was to expensive to repair
    34and 6 only came to light when I had car serviced
    5 car was fine when I started it when purchased it mostly starts fine but if it doesn't it takes 3 or 5 goes
    Apart from a regass I could live with the rest.
    And it was cheap and not to far from me

  6. #5
    audiv6quattro's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    East sussex
    Posts
    392
    Trouble is the starting problem will only get worse in time, maybe have a look at igition leads or coilpack not sure what your car has mate, also when it won't start does it still turn over or is it dead, could it be starter motor or something like that. Get the breather hoses connected first as that could have something to do with it. And change brakes to stop that annoying beeping sound it will drive you mad.sorry can't pinpoint anything but I'm no professional mechanic just trying to help with what I know

  7. #6
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    9
    Any help is welcome thanks

    When it doesn't start it still turns over just doesn't fire up

  8. #7
    audiv6quattro's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    East sussex
    Posts
    392
    Ok firstly I'd say sort out breather hoses as that's the cheapest option and if your anything like me you'll want to try the cheapest things first as these cars are expensive to run so try to save cash where you can. Try a scan to see if it gives you any codes aswell there are quite a few people on here if you post in the vag com/ vcds section that will be able to scan it for you for a reasonable price sometimes to buy em a couple of drinks, and if that don't work try the ignition/coil pack to see if that's the problem

  9. #8
    205man's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2006
    Location
    worcestershire, uk
    Posts
    1,016
    have you checked the brakes to make sure they arent actually worn and its a genuine reason its beeping?

    if you have and they ok they you can join the wires together and this will stop them beeping in th short term til you get some sensors or new pads

  10. #9
    Arrkon's Avatar
    Midlands regional Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Coventry, West Midlands
    Posts
    1,649
    Quote Originally Posted by jonpaul View Post
    Purchased an 2.4se saloon facelift had it 2 weeks now i have the following problems

    1. central locking doesnt work just makes a noise in the boot - pump must be knackered where abouts is the part no printed on the pump ?
    Label on the bottom/stamped into plastic
    2. air con not getting cold
    Regas would be my guess
    3. cv boot needs replacing
    Replace (try GSF or All German)
    4. tie rod end needs replacing
    Replace (try GSF or All German)
    5. doesnt always start first time - when this happens it gets really lumpy for a min or 2 when it does eventually fire up.
    See Below...
    6. couple of breather pipes not connected - looks like the plastic connectors have snapped off so nothing to connect them too
    Could be related to above?
    7. no sensor on one of the brake pads - causing annoying beep and light on dash
    Disconnect both front Wear indicators.
    8. no rear window winders
    Scrappy
    Apart from that its been great.
    Hope its of help...
    Currently rolling in a SKODA!!!

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO