JMB RetrofitsVolks Autos
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    foursprungdugtechnique's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Perth, Scotland PH1 2BN
    Posts
    279

    2.5TDi wont rev past 3500 under load

    Having a few problems with the car, dumps boost at 2400RPM, and wont go past about 80 in 4th roughly 3500RPM, stick it in 6th and pulls straigh past 80MPH, why would it stop short of red line by that much?

    I have had the turbo replaced (old one was letting oil through), egr, boost solenoid, checked for boost leaks, still got the vacuum side to check.

    Also, suggestions for new rear bushes if anyone has tried something other than OE parts?

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    54
    Get it vacgom'd and see what codes it throws up, write them down then clear them. Take it for a drive and try to replicate the problem then read the codes again.

  4. #3
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    London
    Posts
    3,244
    Change the MAF, its ussualy the culprit if it wont go over the 80Mph mark...
    FOR SALE:
    -Golf mk 5/audi a3 1.6 FSI fuel pump, brand new genuine part boxed + seals
    -audi a3 (1998 to 2003) genuine clutch slave cylinder to fit 1.6 engines BRAND NEW
    -Rear bush press tool to fit new rear axle bushes on Golf Mk3/4, Audi a3/S3, Seat Leon/Toledo, Skoda Octavia mk 1/2 used once

  5. #4
    foursprungdugtechnique's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Perth, Scotland PH1 2BN
    Posts
    279
    I had the car in at the local Audi Dealer, Perth Audi. They said they would throw in diagnostics with an oil change sservice. £233 later they tell me, the car was unroadworthy, due to fuel leak (front end of return pipe where it turns up from under the car) which wasnt actually dripping, just a damp rubber, according to an MOT tester he would have given advisory on that. The front flexy hoses were 'dangerous' just started to show braid through a crack in the plastic covering, no fraying, no bulges, so they didn't road test it.
    No diagnosis as to what was causing the problem, pissed right off with them, I wanted diagnostics to tell exactly what was wrong. As the MAF is now out of warranty (even though I reported it before warranty expired) they didnt want to know.
    I went to Dingbro motor factors, bought a big tin of brake cleaner, removed MAF and went to town spraying it til it was nice and clean, SORTED!!

    There is still a rushing noise, bloke from a garage in Edinburgh said it could be the ram air pipe?? comes in on drivers side low down, under the airfilter box and along under the MAF via a straight metal tube, next on my hit list

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO