EM TuningBadger5
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    London
    Posts
    203

    is my car misfiring?

    When i start up, the engine management light comes on for a bit and goes away, and ive noticed that when at idle, the car shakes/vibrates - not a lot, enough to notice.

    oh and the battery died mysterously yesterday.

    cheers
    Last edited by drewbee; 18th May 2010 at 19:38.
    2003 Black 3.0 Multironic Cabriolet
    18" RS6s, 6000k HID conversion, Led interior upgrade.
    ----------------------------------------------------------------------
    YE56 NDY reg for sale.

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    itsmeagain's Avatar
    1.8T Sport Cabriolet

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    West Midlands
    Posts
    435
    Quote Originally Posted by drewbee View Post
    When i start up, the engine management light comes on for a bit and goes away, and ive noticed that when at idle, the car shakes/vibrates - not a lot, enough to notice.

    oh and the battery died mysterously yesterday.

    cheers
    I have that happen when the cars idling for a bit, sometimes the management light comes on. But then when I drive off it stops
    Audi A4 1.8t sport convertible, Full Grey Leather Interior, Ambient Light Pack, Polished Forge FMCL007P Diverter valve, Green Cotton Filter, 100mm Tail pipes, Rear RS4 ARB, Interior Xenon White LED's bulbs, Xenon White LED number plate bulbs and side lights, JBS Auto Designs stage 1 remap, RNS-E and OEM Bluetooth, Remote roof module, OEM Wind Deflector, B7 rear lights, HID lights.

  4. #3
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    5
    Quote Originally Posted by drewbee View Post
    When i start up, the engine management light comes on for a bit and goes away, and ive noticed that when at idle, the car shakes/vibrates - not a lot, enough to notice.

    oh and the battery died mysterously yesterday.

    cheers
    Most obviously it could be a known issue with the spark plugs on early 3.0s (need to be changed every 10k miles), but I had an issue with the fuel injection (somewhere round 25k), a sensor failure (40k) and a hairline split in one of the air intake pipes. (42k)

    If more detail would be useful, email me at my username at gmail.com and I'll look through my old papers to see what I can find.

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO