Monster MotorsportEM Tuning
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    technics100's Avatar
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Co Antrim
    Posts
    774

    Flashing brake light in DIS after xenon install..help

    I installed at 4300k HID kit yesterday that I got from eBay, all in and working but when I put the xenons on the Word "brake" flashes on the DIS and the ESP light stays on. I scanned the car last night with vag-com and it found errors in the abs module, convenience module etc. I will post the exact codes later when I'm at the computer. I ended up taking them back out and putting standard bulbs back in, the car was fine with no vag-com errors. Any ideas how to fix this or are the HIDS just not compatiable with the Audi?

    I'm annoyed as it looked the ticket..


    2003 Silver A2 1.4 TDi - 65mpg & 30 a year to tax - ;-)
    2003 Atlas Grey A4 2.0 S-line - gone
    2000 Goodwood Green S6 4.2 V8 - gone

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Woorlord's Avatar
    shifting to Hyperspace... .

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Tiptree, Essex
    Posts
    948
    I believe this to be a switch on HT spike problem from the ballasts, which is being picked up by the "crash" sensor cables. The sensors are mounted on the front of the car. After re-instating my headlights after a front strip down, this was happening all the time when I switched my aftermarket Xenon's on.

    I traced the crash sensor wire and rerouted it away from the headlights as best I could - this has reduced the error significantly at Xenon switch on from near 100% to ~5% of the time. In fact I can't replicate it at the moment!

    Just to add this is my second set of Xenon's, had the "fat" ones, now have the "slimlines" fitted in the headlight unit.

    It' can be annoying but to clear this fault. Switch off the ignition and remove the key - reinsert the key restart the car - should clear. Of course will remian in DTC as "miscommunication error".

    Interesting, that I did inspect the crash sensor wires the other day and found them to be screened, so maybe this cable is susceptible to interference.

    Need to do some more investigation. Any one have any experience of this too?
    2001 A4 Saloon 3.0 Quattro Sport Tiptronic - Platinum Leather/Heated Front Seats/BOSE/DIS/Cruise Control
    Retrofits:GmBH Bumpers, F&R Ambient LEDS, OEM Valeo Xenons (D2S) & Headlight Washers, Auto-dipping RVM, Footwell Lights, Vent Control illumination, ISO-Fix, RNS-E & OEM Bluetooth + VIMhack + Video i-pod & Aux inputs, Rear PDC, Powerflow 100mm Tips, Reversing Camera
    2012 A4 Saloon 2.0 TDIe Technik (163ps)
    Diagnostics:VCDS HEX+USB+CAN Cable

  4. #3
    J7USS's Avatar
    Shuddup Foooool!!

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    LEICESTER
    Posts
    3,671
    Technics - Did you get the same kit as Marc1's, There was a link posted up somewhere to the slimline kit , think it was around 55 delivered! I just wanted to make sure before I buy

  5. #4
    technics100's Avatar
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Co Antrim
    Posts
    774
    Quote Originally Posted by J7USS View Post
    Technics - Did you get the same kit as Marc1's, There was a link posted up somewhere to the slimline kit , think it was around 55 delivered! I just wanted to make sure before I buy
    I don't think so. I bought this kit. http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...=STRK:MEWNX:IT

    They look very good and I would be happy if they didn't throw the error on the DIS..


    2003 Silver A2 1.4 TDi - 65mpg & 30 a year to tax - ;-)
    2003 Atlas Grey A4 2.0 S-line - gone
    2000 Goodwood Green S6 4.2 V8 - gone

  6. #5
    technics100's Avatar
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Co Antrim
    Posts
    774
    Woorlord, thanks for that. Do you know where the wiring for the crash sensors run? I have mounted the ballasts underneath the headlights, where did you mount yours? Is it worth remounting them away from the front of the car as much as I can? Here are some pics of mine.. they came with side lights too..

    Before



    After



    Wiring





    Ballast





    Sidelights



    Dipped Beams



    I will move the ballasts and see if that makes any difference, also sorry for pic quality.. it's an iphone!!


    2003 Silver A2 1.4 TDi - 65mpg & 30 a year to tax - ;-)
    2003 Atlas Grey A4 2.0 S-line - gone
    2000 Goodwood Green S6 4.2 V8 - gone

  7. #6
    technics100's Avatar
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Co Antrim
    Posts
    774
    Woorlord.. is this the location of the crash sensor wiring?

    http://homepage.ntlworld.com/ashcraw...%20Sensors.pdf


    2003 Silver A2 1.4 TDi - 65mpg & 30 a year to tax - ;-)
    2003 Atlas Grey A4 2.0 S-line - gone
    2000 Goodwood Green S6 4.2 V8 - gone

  8. #7
    technics100's Avatar
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Co Antrim
    Posts
    774
    I moved the ballasts away from under the headlights closer to the rear of the engine bay and it seems to be fine, no errors.. Happy days..


    2003 Silver A2 1.4 TDi - 65mpg & 30 a year to tax - ;-)
    2003 Atlas Grey A4 2.0 S-line - gone
    2000 Goodwood Green S6 4.2 V8 - gone

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO