AH FabricationsVolks Autos
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    30

    Audi A4 TDI 130....possible clutch issues ?

    Hi All

    I recently took my Audi to London (from Bristol), the first major drive its been on in my ownership, apart from being around town. On the drive back i noticed the front end 'jumping' about when i put it into 5th entering the motorway. I put my foot down to blast out whatever it could be but it continued to do it. Its also developed a judder when pulling away in 1st gear. Ive now noticed on the drive to work that its completly flat when going over about 3500rpm, the car feels completely strangled, does anybody have any ideas on what this could be ?

    Thanks in advance
    Gooner

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    BahnStormer77's Avatar
    BahnStormer

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Surrey
    Posts
    2,582
    manual transmission I assume?

    if so, when you say "completely flat", do you mean the revs keep going up, but the speed doesn't? or just that the engine is very lacklustre?

    and "jumping around" - do you mean the car jsut isn't pulling very cleanly (clogged injectors) or it's physically bouncing up and down?
    LostBok/BahnStormer77
    A6 (C7) Avant 3.0TFSI, DSG, rain and light sensor pack, LED headlight pack, MMI touch, SDS high, AMI, 360deg sensors + auto-park, Dunlop SP Winter Sports / Pirelli P Zero's.

  4. #3
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    30
    Quote Originally Posted by lostbok View Post
    manual transmission I assume?

    if so, when you say "completely flat", do you mean the revs keep going up, but the speed doesn't? or just that the engine is very lacklustre?

    and "jumping around" - do you mean the car jsut isn't pulling very cleanly (clogged injectors) or it's physically bouncing up and down?
    Hi, thanks for your reply, yes the car is a manual. By flat i mean the revs virtually stop at around 4k rather than pulling continually. When i changed into 5th the engine seemed to be bouncing around on its mounts, almost feeling like a flat front tyre. I pulled over to check, switched the engine off and all tyres had 34psi in them. When i started her up again the engine was fine all the way home. Very strange!

    Thanks in advance
    Gooner

  5. #4
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Bournemouth
    Posts
    312
    Sounds like it went into limp mode when you floored it. common problem on Audi diesels i'm afraid, could be several things but you need to get it vagcomed to get the codes before you do anything else.

  6. #5
    fjtwelve's Avatar
    Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Falmouth, Cornwall
    Posts
    765
    Post this in the diesel forum, you should get more response. First check is the MAF, but to get most response i'd put in year, mileage, service replacement items. I agree you need to get it VAGCOM'd, you should be able to find an Audisport member who'll do it for the cost of a few pints see VAGCOM forum
    2001 A6 Avant 2.5TDi quattro Sport 180hp+TurboDynamics MD438 hybrid+Bosio Race683s+3" exhaust+Celtic Tuning remap - now with adamss24 replaced with runabout
    2007 BMW 535d AM Sport + Celtic remap
    2004 A4 Avant 1.9TDi quattro Sport 130hp + Superchip - sold & replaced by
    2005 Audi TT 1.8T
    1988 Yamaha FJ1200 120hp finally traded after 23 years for
    1986 Yamaha FJ100 (1300 barrels shhh!) with too many bits to mention
    2011 BMW 320d M Sport son #1
    2004 Suzuki SV650 S son #2

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO