Badger5JMB Retrofits
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    89

    Angry ESP light always ON.

    I have had the engine management light on for about a month now, when it originally came on the error was 'Secondary air injection system - incorrect flow detected'. Anyway i have finally found a split pipe which i assumed was the cause of this, so i have just repaired it today. So after repairing it i disconnected the battery to clear the engine management light. However after re-connecting the battery the ESP light is constantly ON whether i press the button or not. The engine management light doesn't come on anymore though. I have re-run the vag-com autoscan and i now get the following errors:

    VAG-COM Version: Release 409.1-US

    Chassis Type: 8E - Audi A4 B6
    Scan: 01,02,03,08,09,15,16,17,26,36,37,45,46,55,56,63,76

    -------------------------------------------------------------------------------
    Address 01: Engine
    Controller: 8E0 906 018 B
    Component: 1.8L R4/5VT 0004
    Coding: 11501
    Shop #: WSC 63351
    WAUZZZ8EZ1A061386 AUZ6Z0A0082872
    2 Faults Found:
    16795 - Secondary Air Injection System: Incorrect Flow Detected
    P0411 - 35-10 - - - Intermittent
    18010 - Shareware Version. To Decode all DTCs
    P1602 - 35-10 - Please Register/Activate - Intermittent
    Readiness: 0000 0000

    -------------------------------------------------------------------------------
    Address 03: ABS Brakes
    Controller: 8E0 614 517
    Component: ABS/ESP front D1320
    Coding: 04275
    Shop #: WSC 06435
    2 Faults Found:
    01826 - Sensor for Steering Angle (G85): Supply Voltage Terminal 30
    35-00 - -
    01206 - Shareware Version. To Decode all DTCs
    27-10 - Please Register/Activate - Intermittent



    Any ideas????

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    113
    Have you actually driven the car since reconnecting battery ?

  4. #3
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    89
    no. would that make a difference??

  5. #4
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    89
    just been for a drive and its working again now. thanks for the tip.

  6. #5
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    113
    Typically a battery reconnect flags this - drive for a few hundred yards and it is resolved. If it's not, at least you know you have a genuine fault to track through ;-)

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO