Badger5Sky Insurance
Results 1 to 18 of 18
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    co durham
    Posts
    9

    RIGHT REAR BRAKE LIGHT FALIURE

    HI PEOPLE CAN ANYONE HELP,IVE SEARCHED THREADS BUT NO LUCK.
    BASICALLY MY RIGHT BRAKE LIGHT ISN'T WORKING.I CHECKED THE BULB AND IT LOOKS OK REPLACED IT ANYWAY JUST IN CASE AND NO LUCK.THEN I CHECKED THE FUSE AND THATS OK TOO.I KNOW OTHERS HAVE HAD BOTH LIGHTS GO OUT DUE TO A FAULTY SWITCH ON THE BRAKE PEDAL BUT SURLEY IT WOULDN'T AFFECT JUST ONE.SHOULD I BE LOOKING ELSEWHERE?THE CAR IS AN A4 AVANT 2002 TDI 130SE.
    CHEERS.

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    bubstar's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Surrey
    Posts
    546
    Are you sure you've changed the correct bulb? Easy to change the wrong one if you're not a regular DIY'er.

    Just a thought
    A4 Avant S-Line quattro - Avus Silver/Silver Half Leather *240ps*346nm* - a few choice mods. Now Stared up ;-)

  4. #3
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    medway,kent uk
    Posts
    103
    check the bulb by putting it onto yhe other side and vice versa, you may find that you need to clean the contacts

    ps take cap lock off
    stevie

  5. #4
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    co durham
    Posts
    9
    I'm sure the bulb was the right one.I knew that the driving light and brake are separate which makes it the second one up if i'm not mistaken.I'll double check tomorrow.The contact also looks ok.It just seems a bit strange how its been working all this time and then for no obvious reason go off.Sorry about capps lock,just a bad habit.

  6. #5
    Grae's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Fife, Scotlan
    Posts
    135
    I'm having a similar this problem. All my bulbs are ok and have been replaced with new ones, however when i switch my lights on i get a right & left rear brake light error message..... most annoying. Anyone with some bright ideas?? Not keen on putting it into the stealers!!
    Audi A4 3.0 V6 30v Quattro sport. Full Votex kit, full leather, Electric lumbar, 6cd bose stereo, interior light pack, window tints, xenons, crusie control & 19" A8 alloys...

  7. #6
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    co durham
    Posts
    9
    Grae are your lights working ok but with the warning on your dash, or not working at all with warning as well.Hope i'm making sense!!

  8. #7
    Grae's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Fife, Scotlan
    Posts
    135
    Aye, all lights are working but still getting the error message on my dash....!
    Audi A4 3.0 V6 30v Quattro sport. Full Votex kit, full leather, Electric lumbar, 6cd bose stereo, interior light pack, window tints, xenons, crusie control & 19" A8 alloys...

  9. #8
    Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    World of my own
    Posts
    9,813
    YEs I get that from time to time, depends on the type of bulbs you use. I use really cheap ones (49p each) and it doesn't like it and will throw an error every now & then even though they are working. It's down to the resistance of the bulb, if the system detects a higher resistance than normal then it'll error. The error will go away after a time. Could be the contacts as well I suppose, if they're a bit dirty this will throw the system out.
    "How to tear apart the ties that bind, perhaps fcuk off might be too kind"
    Alex Turner

  10. #9
    Grae's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Fife, Scotlan
    Posts
    135
    Bulbs are just out of halfords so will splash out and get some decent ones. Will also give the contacts a good clean too, see what happens then.

    cheers
    Audi A4 3.0 V6 30v Quattro sport. Full Votex kit, full leather, Electric lumbar, 6cd bose stereo, interior light pack, window tints, xenons, crusie control & 19" A8 alloys...

  11. #10
    bubstar's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Surrey
    Posts
    546
    Quote Originally Posted by danny84 View Post
    I'm sure the bulb was the right one.I knew that the driving light and brake are separate which makes it the second one up if i'm not mistaken.I'll double check tomorrow.The contact also looks ok.It just seems a bit strange how its been working all this time and then for no obvious reason go off.Sorry about capps lock,just a bad habit.
    The brake/side lamp are the same bulb (bottom) on a B6 Avant.



    It's a twin filament 21/5w 380 type.

    BUB
    A4 Avant S-Line quattro - Avus Silver/Silver Half Leather *240ps*346nm* - a few choice mods. Now Stared up ;-)

  12. #11
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    co durham
    Posts
    9
    I'm looking at the wrong f*****ing bulb aren't i !!!!
    Last edited by danny84; 6th April 2008 at 20:55.

  13. #12
    bubstar's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Surrey
    Posts
    546
    Quote Originally Posted by danny84 View Post
    I'm looking at the wrong f*****ing bulb aren't i !!!!
    Whoops
    A4 Avant S-Line quattro - Avus Silver/Silver Half Leather *240ps*346nm* - a few choice mods. Now Stared up ;-)

  14. #13
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    co durham
    Posts
    9
    Right....I got the brake light working it was the twin fillament bulb on the bottom.But now i'm getting a rear left fog light out.Does this error come up because german cars are left hand drive and the germans couldn't be arsed to change the warning?therefore the only fog i have is the duff one on the right.
    ps i really need to get on this site more often but you know what it's like,50 hours a week+one year old baby=no time!!!!
    pps... feel free to laugh at my bulb knowlage. I'm not as sharp as i used to be.

  15. #14
    bubstar's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Surrey
    Posts
    546
    That's really strange as it's common knowledge that you can't have a left fog lamp unless you wire it in yourself.

    Plenty of owners have asked about how to get the left fog lamp working without resorting to DIY wiring.

    A4 Avant S-Line quattro - Avus Silver/Silver Half Leather *240ps*346nm* - a few choice mods. Now Stared up ;-)

  16. #15
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    co durham
    Posts
    9
    I know thats what i thought.might just leave it for a while and see if it sorts itself out.i'll probably change the fog light bulb anyway just in case it doesn't.
    i'm waiting for some l e d front side lights from fleabay so hope that they don't start messing everything up.supplier was aceparts lighting and accessories.anyone bought anything off these guys.

  17. #16
    quattrojames's Avatar
    Moderator

    Status
    Online
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Dorset
    Posts
    13,856

    My Social Networking

    Follow quattrojames On Twitter Add quattrojames on Facebook
    Wondering whether my Avant has 1 or 2 rear fogs

    Tempted to go look but am in bed
    Ingolstance Read about my A6 HERE.

  18. #17
    arthurfuxake's Avatar
    Controversial & Contradictive

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Manchester
    Posts
    1,306
    Danny,

    Might be easier just to switch the rear fog-light on, walk around to the rear of the car and check to see if the right fog-light is illuminated.
    53 A4 2.5TDi Quattro Sport 180 Tiptronic. Heated Buffalino leather, DVD Sat Nav RNS-E, TV, Bluetooth, 6 cd, BOSE, Colour DIS, Cruise Control, Auto lights and mirrors, Interior light pack, Heated mirrors.

  19. #18
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    co durham
    Posts
    9
    Sorted...The fog light bulb was knackerd.The fillament looked in tact but was obviously not enough.The error disappeared.I think the warning is set at default for left hand drive market.
    The avant only has one fog and thats on the right.If you look close enough on the top of the left cluster you can see the blank plug behind the lense.

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO