Volks AutosEM Tuning
Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    79

    1.8t (163) - I think my turbo stopped working.

    Hi guys, I'm new to the forum so i thought id start with an easy one!

    I have a 2002 A4 1.8t (163) and yesterday i noticed the kick i normally feel at about 2.5k - 3k revs wasn't there. I have been out again today and its still the same.

    It runs fine and its still accelerates smoothly, just not as punchy as normal.

    I can still hear like a whistling sound which i always assumed was the turbo, that doesnt sound any different in my opinion.

    As you may have gathered from the highly technical description of the fault i am no mechanic

    Any ideas on the fault and ways to test/fix it??

    Thanks folks

    Dan

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    J7USS's Avatar
    Shuddup Foooool!!

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    LEICESTER
    Posts
    3,671
    Hi mate and Welcome!!

    First thing Id do is look for any Leaks, Check you boost pipes, could easily worked its way loose somewhere or you have a split pipe somewhere,Its just finding it, I found mine just by luck.

    .....Then it could be the Diverter valve split/Broken...but

    Thats where id start first with the pipes etc!!

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO