EM TuningVolks Autos
Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2004
    Location
    Kent
    Posts
    179

    Question Engine mgmt light and car shuddering

    Hi all,

    When I started the car up this evening to come home from work it hesitated slightly before firing up, which hasn't happened before. Then once started and idling the whole car shuddered slightly, but revs sit at a steady 9k ish as normal.

    Pulled away and it shuddered when low revs, almost like it's kangerooing slightly, but revs are steady, there's no drop. Then the yellow engine management system light came on.

    Seems to be ok when cruising along over 2000 revs, although there's possibly a slight drop in power, but whenever slowing down, or stopping, it shudders again.

    Car is as per signature, done around 85k miles.

    Anyone know what could be the cause? Just what I need right before xmas!

    Thanks all.

    Mike
    Current: Daytona Grey A6 2.0 TDI S-Line 2008
    Gone: Denim Blue A4 2.0 SE 2001

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2004
    Location
    Kent
    Posts
    179

    Question

    Just been doing some searching on here of old threads and sounds to me like it could be a dead coilpack from what I've read of other similar sounding problems.

    Anyone care to agree or disagree with this diagnosis?

    If it is, can the parts be bought from halfords or parts shops or is it a stealers job?

    Cheers

    Mike
    Current: Daytona Grey A6 2.0 TDI S-Line 2008
    Gone: Denim Blue A4 2.0 SE 2001

  4. #3
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    156
    Doubt that its a Halfords job Allmost certainly s dealer part !
    Audi 3.0 Sport Cab (Weekend) Transit 130 tdci GLX. (Everyday) Audi 2,0 TDI S line Avant (Somedays) Yamaha R1 (Track) Kawasaki ZZR 1400 (Road) Rotax RM1 (Track kart) I is a petrolhead !

  5. #4
    J7USS's Avatar
    Shuddup Foooool!!

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    LEICESTER
    Posts
    3,671
    Yeah sounds like coilpack...
    Try vagparts, they're pretty decent. Its not a major job, DIY!!

  6. #5
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    184
    coil pack defo... i had one go while doing 90mph crapped my self, decided to change all 4, from what i can remember since 2001 there have been 7 different variations with audi trying to solve this problem,

    i had black to coil pack in the can and now a later revision and ther red now. i think there about 22 quid each, i think ecp do the too?

  7. #6
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2004
    Location
    Kent
    Posts
    179
    Thanks guys.

    Think I'll order a coilpack and use the missus car to get to work tomorrow. Fortunately I'm off after that until Jan so should give me enough time to get the part and fit it.

    Cheers

    Mike
    Current: Daytona Grey A6 2.0 TDI S-Line 2008
    Gone: Denim Blue A4 2.0 SE 2001

  8. #7
    arthurfuxake's Avatar
    Controversial & Contradictive

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Manchester
    Posts
    1,306
    Get someone with Vag-Com to read the error code. I'm guessing Vag-Com will tell you which coil has failed, unless you're going to replace all 4.
    53 A4 2.5TDi Quattro Sport 180 Tiptronic. Heated Buffalino leather, DVD Sat Nav RNS-E, TV, Bluetooth, 6 cd, BOSE, Colour DIS, Cruise Control, Auto lights and mirrors, Interior light pack, Heated mirrors.

  9. #8
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2004
    Location
    Kent
    Posts
    179
    Yeah would be helpful, but unfortunately I don't know anyone who has one.

    Might just have to replace one at a time and test to see if it fixes the problem.

    Cheers.

    Mike
    Current: Daytona Grey A6 2.0 TDI S-Line 2008
    Gone: Denim Blue A4 2.0 SE 2001

  10. #9
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2004
    Location
    Kent
    Posts
    179
    Got the part, and luckily for me it was the first one that had gone, so job done in about 10 minutes.

    As per my other post though (http://www.audi-sport.net/vb/showthr...d=1#post463027) the engine management light is now on permanently, whereas before it was flashing. Hoping I just need to get the fault code reset or something.

    Cheers

    Mike
    Current: Daytona Grey A6 2.0 TDI S-Line 2008
    Gone: Denim Blue A4 2.0 SE 2001

  11. #10
    pav-g's Avatar
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Bradford
    Posts
    728
    Someone on classifieds was selling a couple of coilpacks couple of weeks ago, maybe a good idea to track them down... One of mine went a few weeks ago and the symptoms do sound familiar. Good luck

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO