Volks AutosChris Nott
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    jdp1962's Avatar
    Grumpy Old Man

    Status
    Online
    Join Date
    May 2003
    Location
    Cruising on a mountain of torque
    Posts
    5,320

    DIS giving ghost warning!

    Tonight, the check control system in my DIS flashed & beeped to say my right rear light is kaput.

    So I checked it.....and it isn't. It's working fine.

    Any one got any idea why the fault warning has activated and, more importantly, how I clear the pesky thing?
    A4 3.0TDi SE Quattro Auto. Factory-fit: RNS-E/bluetooth; F/R parking sensors; full leather/heated front seats; cruise. Retrofit: Remap; Eibach 30mm lowering springs, RS4 RARB; MTEC drilled/grooved discs; 18" RS4 alloys; VW fan washers; Kinetic Digitizor DAB; Blackvue DR380 camera; front armrest; ambient lighting; white LED lights; autodim mirror; Cupra splitter; S-Line door blades; tints; UK pressed plates; MFSW; SDS; TPMS; LED Taillights and DRLs.


  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    arthurfuxake's Avatar
    Controversial & Contradictive

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Manchester
    Posts
    1,306
    It monitors the resistance of the circuit, and if it exceeds a certain level it'll activate the warning. Have a play with the bulb and make sure it's sitting tight in the holder, it could be a loose fitting and the vibrations are causing it to lose contact every so often.
    53 A4 2.5TDi Quattro Sport 180 Tiptronic. Heated Buffalino leather, DVD Sat Nav RNS-E, TV, Bluetooth, 6 cd, BOSE, Colour DIS, Cruise Control, Auto lights and mirrors, Interior light pack, Heated mirrors.

  4. #3
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Aberdeenshire
    Posts
    740
    Also, remember that there are two bulbs that light up on each side when you put your lights on. One is a small 10W item the other is a combined brake/tail bulb.

    I've had both the small ones go on our A4. Bought 10 off ebay for the price of 2 from Halfrauds!

  5. #4
    jdp1962's Avatar
    Grumpy Old Man

    Status
    Online
    Join Date
    May 2003
    Location
    Cruising on a mountain of torque
    Posts
    5,320
    It's like Macduff said, it was the little 10-watter that had gone. Sorted now.

    Something I did notice while changing it was that the car only has one rear fog-light, on the offside. The nearside assembly has a holder for a foglight, but there was no bulb in it. Amazed, I swapped the bulb from the offside into it, and it didn't light up, so I guess it's not wired for it.

    I always though single rear foglights were for cheapo small cars.
    A4 3.0TDi SE Quattro Auto. Factory-fit: RNS-E/bluetooth; F/R parking sensors; full leather/heated front seats; cruise. Retrofit: Remap; Eibach 30mm lowering springs, RS4 RARB; MTEC drilled/grooved discs; 18" RS4 alloys; VW fan washers; Kinetic Digitizor DAB; Blackvue DR380 camera; front armrest; ambient lighting; white LED lights; autodim mirror; Cupra splitter; S-Line door blades; tints; UK pressed plates; MFSW; SDS; TPMS; LED Taillights and DRLs.


  6. #5
    Andy D's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Inverkip, Scotland
    Posts
    276
    Glad I seen this post, I got the same problem come up yesterday an hour or so after I fitted the ambient lighting kit from ebay.

    I thought I'd frazzled a connection :'(, anyway I'm going out to check the bulb is seated correctly and then maybe off to Halfords.

    Might even wash the thing if it's still light wheb I get home

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO