Volks AutosChris Nott
Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    J7USS's Avatar
    Shuddup Foooool!!

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    LEICESTER
    Posts
    3,671

    Aaarrghhhh What a time to pack in...

    , Im bloody pi$$ed off. My climate control, sorry, air can has been playing up for about a month now so I thought id get it in and get it chacked out along with few other bits.

    Turns out my Air con compressor has shot it.
    When my temp is on LO it blows cool, not ice cold, soon as I flick it to 18degrees, it starts to blow warm.

    I had a regas done with my engine work months ago and its been tested and the Gas is there and it does actually work... Problem is.....

    When the air con is wired up directly (bare with me, Im explaining what my specialist explained) it works fine but when its going through the Compressor unit, its ****e. Now Im imagining its the circuit on the compressor but apparently its the whole compressor which needs replacing so Im now on the hunt....

    Any suggestions on where and how much??????

    They reckon im looking at 600 for new one but I dont wanna pay that if I dont have to.

    The Air con guy spent 5 hrs on it trying to suss it out but he said he can only get it to work when its wired directly which obviously you can do as permanent.

    So come on Guys, HelppppppPlease!!!!

    ...someone has told me to get a warrenty on it....

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    pav-g's Avatar
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Bradford
    Posts
    728
    J7USS thats bad news - I'll get you some numbers tmrw for some audi breakers in bradford, for starters try this number 01274 741234 my neighbour got a replacement turbo (2.5) from these guys and they seem to be pretty well stocked up on parts, i'll see him tmrw and get some other places you can try - good luck

  4. #3
    J7USS's Avatar
    Shuddup Foooool!!

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    LEICESTER
    Posts
    3,671
    Nice one pav cheers mate, Appreciate that. Ill start with them and give them a call tomorrow and see what they say.

    Just when it starts to get nice and hot, I start sticking to my leather!!!

  5. #4
    pav-g's Avatar
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Bradford
    Posts
    728
    Did your come standard with leathers or did you have them put in yourself. Mine are the upholstery sports seats and I love them to bits as I used to get wound up with the kids scuffing the leather in my previous bms

  6. #5
    J7USS's Avatar
    Shuddup Foooool!!

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    LEICESTER
    Posts
    3,671
    mine came with them in. alot of people have commented that I actually got alot for what I paid for. Only thing missing is heated seats really.

    Nearly every motor ive had has had Leather. I d and I dont like it.
    My mates S4 has the Suede/alcantara or whatever you call it and thats loads better, Best of both worlds.


    My lads are quite good actually, my 3yr old has got used to me nagging him and My 8 year old knows the score.

  7. #6
    pav-g's Avatar
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Bradford
    Posts
    728
    I suppose its a saloon so kids are not climbing over the seats as they did in my previous coupes - not made for families but hey there has to be some compromise. Anyway good luck with the number I gave and I'll get some more for you tmrw as promised - good luck and lets hope its not an expensive repair

  8. #7
    golf's Avatar
    ***** rent boy

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    London
    Posts
    1,553
    Bad news indeed. You might get lucky and get a cheapo unit from a breakers or off the Bay.

    My head gasket's blown so it's not good for us 1.8T owners at the moment.

  9. #8
    J7USS's Avatar
    Shuddup Foooool!!

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    LEICESTER
    Posts
    3,671
    Head gasket??Bloody 'ell mate, Sorry to hear that. Hope you caught it before it caused any damage.

    whilst its all apart get your throttle cleaned out as it might solve the Rev issue...

  10. #9
    enda1's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Ireland
    Posts
    439
    what does the guy mean when he says it runs when wired directly. The compressor is a mechanical unit and is basically the pump for the aircon system. Without a working compressor the aircon system will not work and you will only have a normal ventilation system
    Is the compressor gone or is it the magnetic clutch used to engage the drive to the compressor.
    if its the clutch this can be changed seperately and will save heaps on the bill
    Enda1

    96 S6 2.3T
    99 A6 1.8T SE
    93 80 2.0 (gone)
    93 Kawasaki ZZR600

  11. #10
    J7USS's Avatar
    Shuddup Foooool!!

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    LEICESTER
    Posts
    3,671
    You know what and I thought that about the compressor,I dont really know to be quite honest, I did think it sounded funny but who am I to question anyone about Air con, I dont know anything about Aircon really.

    So you reckon he's talking crap?? You never know eh..

    Think what I got to do is take it to a another AC specialist and yes it will cost me an hrs labour but hey that could save me a packet.

    This guy has been around for years and apparently knows what hes talking about so my specialist said and all he said was he had my aircon working when it was direct from battery????think that sounds right but when he went through my compressor, it wouldnt work, he mentioned that the mechanics in my compressor aint opening up???

    Is that anyway possible???


    Is there a major electrical connection on the compressor that could have failed??if so could it be a case of the "circuit" or whatever has gone and thats what he means by bypassing that electrical bit?? surely that wouldnt mean a whole new compressor...


    One thing my specialist did say is its new to them and they need to do their homework because they have never came across this problem before...
    im really lost to be honest mate..
    Last edited by J7USS; 24th May 2007 at 19:19.

  12. #11
    wayne77's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    burnley,lancashire
    Posts
    77
    hi j7uss try these 4ringspares 01405 816661 think they are in doncaster
    or
    MotorsInMotion
    Unit 3/ Kilton Industrial Park/Kilton Rd
    Worksop
    S80 2ED

    Telephone: 01909 531537 i think these guys have got a couple in stock for about £120 +vat+delivery

  13. #12
    enda1's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Ireland
    Posts
    439
    The compressor is driven mechanically by a drive belt from the engine. There is an electric clutch that can disengage the drive from the compressor when its not needed to save fuel.
    If the clutch fails then either you get drive to the compressor all the time and aircon all the time or you'll get no drive to the compressor and no aircon.
    The only thing connecting it to the battery will test is.
    1) By passing the control circuit for the clutch to see if this at fault
    2) Testing the clutch directly to see if its engaging/disengaging
    From the sounds of what he is saying the "mechanics of the clutch not opennig up" and the fact it runs when connected to the battery it may be the control circuit for the clutch.
    There is no variable vanes or mechanics on the compressor either it spins and pumps the aircon fluid or the bearings are shagged and the compressors shagged.
    Get it tested by the expert and save some money
    Enda1

    96 S6 2.3T
    99 A6 1.8T SE
    93 80 2.0 (gone)
    93 Kawasaki ZZR600

  14. #13
    J7USS's Avatar
    Shuddup Foooool!!

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    LEICESTER
    Posts
    3,671
    Thanks for that advice mate, Really appreciate that. Think Ill get it booked in Nextweek for a proper check...

  15. #14
    Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    World of my own
    Posts
    9,813
    Does sound wierd. If the compressor is shagged you won't get cold air regardless of settings on the CC unit.
    My TDi does a similar thing, if you want really cold then you have to set it on lo and adjust manually. If you put it on 18 or 19 it sometimes blows cool but usually warm. I just put it down to a knackered CC control unit. It cannot be the aircon system at fault otherwise it wouldn't blow cold on Lo. TBH I can live with that.

  16. #15
    J7USS's Avatar
    Shuddup Foooool!!

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    LEICESTER
    Posts
    3,671
    even on LO though it still is cool, aint cold enough at all. Does sound very weird though and Ill be sourcing another air con specialist on Tues to have a look.

    Something just aint right. Im sure they are trying to shaft me!!!

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO