Sky InsuranceAH Fabrications
Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    184

    tappa tappa tappa!!!!

    hey guys, got a service issue this time? had the car serviced about a month ago from chingford audi, 100k service, basically when i started the car it made a tappet noise for 1-2 seconds, never done this before, checked it again today, and i could hear it from the inside of the car, just checked the oil and it seems fine, cars got full dealer history....not sure what to do????

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    J7USS's Avatar
    Shuddup Foooool!!

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    LEICESTER
    Posts
    3,671
    I had this problem I think. I asked my specialist and he said that on some the Chain makes a noise, Harmless though, Just makes a litle rattle when I first start, Not always though, its mainly cold starts.

  4. #3
    arthurfuxake's Avatar
    Controversial & Contradictive

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Manchester
    Posts
    1,306
    Which chain?
    53 A4 2.5TDi Quattro Sport 180 Tiptronic. Heated Buffalino leather, DVD Sat Nav RNS-E, TV, Bluetooth, 6 cd, BOSE, Colour DIS, Cruise Control, Auto lights and mirrors, Interior light pack, Heated mirrors.

  5. #4
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    184
    i take it your refering to the cam chain, i dont think its that making the noise its more of a tappet noise than a loose chain noise,

    my bro said audi where the last people to fiddle with the engine and they should be held responseable??? i don't think the'll buy that though!

  6. #5
    J7USS's Avatar
    Shuddup Foooool!!

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    LEICESTER
    Posts
    3,671
    I aint too sure, he just said one at the back???? he said the TT is known for it aswell.

  7. #6
    J7USS's Avatar
    Shuddup Foooool!!

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    LEICESTER
    Posts
    3,671
    Quote Originally Posted by terrysingh
    i take it your refering to the cam chain, i dont think its that making the noise its more of a tappet noise than a loose chain noise,

    my bro said audi where the last people to fiddle with the engine and they should be held responseable??? i don't think the'll buy that though!

    ah right, yeah your right about audi. Mine sounded like a quick rubbing noise, like something is catching. Tick tick tick noise. Did sound like a dry head at first thats why I took it to them..

  8. #7
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    184
    i did have a look at the elsawin software, the cam belt only runs one cog at the front and theres a chain linking the two cams together at the back,

    the noise goes so quickly you dont really get to hear where its coming from, i'm gonna give chingford audi a call and see what they say???

    probs tell me to go fish!!!!

  9. #8
    J7USS's Avatar
    Shuddup Foooool!!

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    LEICESTER
    Posts
    3,671
    Yeah I had that prob, it goes so quick you dont get chance...

    Keep us posted mate.

  10. #9
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    184
    rang audi they said bring it in and a master tech will have a look, j7uss does yours still do it???

  11. #10
    J7USS's Avatar
    Shuddup Foooool!!

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    LEICESTER
    Posts
    3,671
    Yes it still does it but id say couple of times a fortnight maybe... Colder weather is worse!!

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO