JMB RetrofitsSky Insurance
Results 1 to 16 of 16
  1. #1
    tonyt102's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Cleveland
    Posts
    88

    A4 Climate control problem

    Hi there chaps.

    The climate control on my 2003 S4 is playing up...

    The passenger side climate is stuck on hot. You can still change the temp reading but it doesn't change the temp of the air. It keeps fixing its self and then coming back. I'm thinking a flap must be stuck or something.

    Has anyone had one of these out and knows where to look?

    Thanks,

    Antony.

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    UK
    Posts
    28
    Sounds familiar! Happened to mine for 1 day only! You can set the temperature on the passenger side to Low - and cold air comes out, otherwise always hot.

    Got in the car the next day - was fine and hasn't come back, yet.
    2004 (53) A4 Avant Sport 1.8T (190) Quattro. Dolphin Grey, Bose, Symphony, CD SatNav, Centre Armrest, Leather/Alcantara trim.

  4. #3
    tonyt102's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Cleveland
    Posts
    88
    Just had the car put on VAG COM and says faulty LHS temp control flap, motor or wiring.

    The garage say they need to see the problem so they can check the feed to the motor to rule out wiring...as it is intermitent thats quite difficult.

    Has anyone had this problem?
    :: Audi S4 B6 :: 53 reg :: SILVER :: DVD SAT NAV ::

  5. #4
    Mcgough's Avatar
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Newcastle
    Posts
    820
    if it ends up being the climate control unit, i have one that ive bought and never used!
    2010 A4 Avant B8 S-Line Executive 143ps 2.0 Tdi Ice Silver

    Extras - 5 spoke 18's, Comfort Pack, Electric Seats, Start-Stop, alcantara/leather, Silver Stitching, Factory Tints all round, Cruise control, symphony 6 disc changer, mobile phone prep low



    Previously Owned 2002 Red A4 Avant Quattro Tdi 130 , 2004 Red A4 Avant Quattro Tdi 130

  6. #5
    tonyt102's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Cleveland
    Posts
    88
    Thanks mate, we'll see what happens. I think it's more likley to be the flap/motor though.

    Cheers, Antony.
    :: Audi S4 B6 :: 53 reg :: SILVER :: DVD SAT NAV ::

  7. #6
    Caesium's Avatar
    My BM is fixed!

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2004
    Location
    Hertfordshire
    Posts
    4,858
    Had this from my car also, i believe it was a heater flap motor
    Chris

    The problem with common sense, is that its not that common.

    See my images @
    http://www.christianfrench.co.uk

    Own a dreaded BMW? http://www.bmw-sport.net

  8. #7
    a4sline's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    land of Strongbow
    Posts
    185
    Yep me too, was the motor on the flap.
    Nice and easy to change, just glovebox out and a couple screws.
    HTH
    It's in the DNA

  9. #8
    Mcgough's Avatar
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Newcastle
    Posts
    820
    looks like it should be a recall?!??!?
    2010 A4 Avant B8 S-Line Executive 143ps 2.0 Tdi Ice Silver

    Extras - 5 spoke 18's, Comfort Pack, Electric Seats, Start-Stop, alcantara/leather, Silver Stitching, Factory Tints all round, Cruise control, symphony 6 disc changer, mobile phone prep low



    Previously Owned 2002 Red A4 Avant Quattro Tdi 130 , 2004 Red A4 Avant Quattro Tdi 130

  10. #9
    SteveTDCi's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Lincs
    Posts
    1,384
    Someone at work had the same problem, I cannot remeber exactly what it was - I think it was the motor, it was replaced under warranty though.

  11. #10
    tonyt102's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Cleveland
    Posts
    88
    I think I might just have a go at the motor if all you guys have had the same problem. You say it's quite an easy job a4sline???

    The VAGCOM did pick up on possible motor problems. It also said wiring which I doubt it is, or a sticky flap which I could check and lube when I do the motor.

    Anyone remember how much the motor was or were they all done under warranty?

    I hate these intermitent problems!
    :: Audi S4 B6 :: 53 reg :: SILVER :: DVD SAT NAV ::

  12. #11
    Caesium's Avatar
    My BM is fixed!

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2004
    Location
    Hertfordshire
    Posts
    4,858
    Done under warranty but it took about 8 visits for them to find and fix it. ****ing useless they are
    Chris

    The problem with common sense, is that its not that common.

    See my images @
    http://www.christianfrench.co.uk

    Own a dreaded BMW? http://www.bmw-sport.net

  13. #12
    tonyt102's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Cleveland
    Posts
    88
    Sounds familiar.

    The garage that did the VAGCOM wouldn't commit until they see the problem.

    I'm hopefully not paying for it as I bought the car from a dealer about 6 weeks ago.
    :: Audi S4 B6 :: 53 reg :: SILVER :: DVD SAT NAV ::

  14. #13
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    49
    Hi, I have similar problem, in that when i start my car in the morning or evening, cold start, and drive off, there is no air coming from the ventilation, i tried to change fan speed, but nothing, then after 10 mins driving, i could feel heat coming from ventilation, but no fan. then after 45-60 mins driving, fan started to work full. any idea why this is so and what should i do? change blower motor or climate control unit? been told various opinions, 2 commons - change blower motor or climate control unit.

  15. #14
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Clarkston, Michigan USA
    Posts
    247
    Quote Originally Posted by ozique
    Hi, I have similar problem, in that when i start my car in the morning or evening, cold start, and drive off, there is no air coming from the ventilation, i tried to change fan speed, but nothing, then after 10 mins driving, i could feel heat coming from ventilation, but no fan. then after 45-60 mins driving, fan started to work full. any idea why this is so and what should i do? change blower motor or climate control unit? been told various opinions, 2 commons - change blower motor or climate control unit.
    The solution is to replace the blower power module. The blower works off of PWM, of which the power module then modulates the voltage to the blower motor. The issue is with the power module. It's actually a very common problem with the B6. I've had mine replaced once already and I had the same exact symptoms. It's not your climate control, do not replace it!!
    -Dan from Detroit

    2002 A4 3.0 Tip/Quattro/Sport/Premium
    Quattro GmbH front and lower door flares | Powerchip ECU Chip
    Borla Cat-back exhaust | Hyperflow Intake | B7 RS4 Dead Pedal with RS6 Gas/Brake Pedal
    Bi-Xenon Headlamps | S4 Sideview Mirrors | Phatnoise in Glovebox

  16. #15
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    49

    blower power module?

    Hi Dan, thanks for your advice. what's blower power module look like and where can i find it? how much did you replace it and how long did it take to be replaced? thanks.

  17. #16
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Clarkston, Michigan USA
    Posts
    247
    The power module is typically located near the blower itself. I believe in the A4 it's behind the glovebox. So you'll need to take out the glove box and see if you can find it. I'm not sure of the price because I had the dealer replace mine under warranty. I can find out for you.
    -Dan from Detroit

    2002 A4 3.0 Tip/Quattro/Sport/Premium
    Quattro GmbH front and lower door flares | Powerchip ECU Chip
    Borla Cat-back exhaust | Hyperflow Intake | B7 RS4 Dead Pedal with RS6 Gas/Brake Pedal
    Bi-Xenon Headlamps | S4 Sideview Mirrors | Phatnoise in Glovebox

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO