Chris NottJMB Retrofits
Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    9

    San Nav Plus Retro fit

    At last, I've installed my e-bay sourced Nav Plus unit in my 2005 B6 Audi A4 Avant. I've used the plug and play adapter but have not used VAG-Com to change vehicle settings.
    State of play is:

    Unit displays map and will locate my position. When I start to travel the map displays my position but is always slightly behind my actual position.

    I don't get any voice instructions. Should I? That's how little I know about this unit. Does it give voice instructions at junctions etc?

    Will the VAG-Com modification sort out these problems? [img]/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif[/img]

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Clarkston, Michigan USA
    Posts
    247

    Re: San Nav Plus Retro fit

    Go here and ask for help:

    http://www.navplus.us/

  4. #3
    mikeA2B's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    NW UK
    Posts
    385

    Re: San Nav Plus Retro fit

    Have you got the map disk in the head unit?

  5. #4
    mikeA2B's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    NW UK
    Posts
    385

    Re: San Nav Plus Retro fit

    also have you got your navi voice volume turned off? theres a setting in the nav somewhere, or press the info button whilst in navigation and turn your leff volume knob up.

    It may be just calibrating its self, I fitted one in my friends Golf and it took a couple of hours to set up and start talking, whereas mine worked straight away.

  6. #5
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    9

    Re: San Nav Plus Retro fit

    Yes...although it looks like a copy and not an original. It has 2004 written on it.

  7. #6
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    9

    Re: San Nav Plus Retro fit

    It could be something to do with it not receiving a speed signal. Although I thought that the plug & play connection took the Gala speed signal.

  8. #7
    mikeA2B's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    NW UK
    Posts
    385

    Re: San Nav Plus Retro fit

    The speed signal wont affect navi's speech, only the screen when watching DVD's etc,

    also where have you put the GPS antenna? have you checked through your menu to see how many satillites the navi unit has picked up, it needs at least three to work.

  9. #8
    The911SC's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    South Wales - Swansea
    Posts
    1,032

    Re: San Nav Plus Retro fit

    navplus.us guys are great. sounds like you are most of the way there. The volume of the voice is set in the sound settings of the rns, and also when the voice speaks, the volume control alters it also.

  10. #9
    JohnBoy's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Crawley, West Sussex
    Posts
    85

    Re: San Nav Plus Retro fit

    Just buy a tomtom!

  11. #10
    arthurfuxake's Avatar
    Controversial & Contradictive

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Manchester
    Posts
    1,306

    Re: San Nav Plus Retro fit

    [ QUOTE ]
    Just buy a tomtom!

    [/ QUOTE ]

    Trust me, I had a ttg and now I've got RNS-E, there's no comparison. Once you've had the RNS-E, you'll realise what a pita tt is.

  12. #11
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    9

    Re: San Nav Plus Retro fit

    I decided to get a new Plug&Play connector as the existing one had been chopped about. Now I have a new problem in that the system seems to have muted and is constantly showing 'phone' at the top of the navigation screen or 'phone' on the radio screen.

    Help!!!!!

  13. #12
    imported_craigyjp
    Guest

    Re: San Nav Plus Retro fit

    Hold radio & setup for 10 secs to reset the unit, one of mine did this and just needed resetting.

  14. #13
    Aldo's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    1,004
    Quote Originally Posted by JohnBoy
    Just buy a tomtom!
    Yeah a 910! :D

  15. #14
    timboukvw's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    39
    you need to adjust some settings with vag com. does you audi have bose? i ahd the same problem with mine. the navi unit is set up for a different sound system.
    the reason the postion is wrong is also a setting that you need to set up.
    i will post the install web site up later its were i got all my information from. mine works fine now.

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO