EM TuningJMB Retrofits
Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Neutral

    Status
    Online
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    37

    Help...18265 - Load Signal - P1857 - 35 - 10 - Error Message From ECU - Intermittant

    Good Morning all

    I am after some help urgently....

    The above fault code has appeared, When I am driving along the ESP light comes on the dash and the car starts to judder and lose power. I have to turn the car off and on a couple of times for the light to go off.

    I have had a look on the internet for solutions but I have not come across any.

    Can anyone help and let me know what's causing this?

    Thanks

    Dan

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    barnsley
    Posts
    1,020
    might be helpfull to provide a little more information

    what car , which model , which engine , which gearbox
    2003 pearlescent black s4 avant tiptronic - milltek exhaust - pre cats removed - remapped ...
    koni adjustable suspension front and rear
    alpine f1 dvi9990 -pxah990 headunit and processor - alpine d511r
    4 x focal 5ws midbass drivers - focal audiom 6w midrange - focal tce tweeters - velodyne df 12 sc servo controlled subwoofer
    3 x phoenix gold zpa 0.5 amplifiers

  4. #3
    Neutral

    Status
    Online
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    37
    Sorry Its an 2001 Audi A4 130 SPORT manual

  5. #4
    Mike.M's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Dorset
    Posts
    1,578
    Some have reported replacing the injector harness cures the issue.......but that is from a quick search on google.
    Mike

    B6 A4 1.9 TDI Sport 130 - GMBH/S-Line kit - Akoya Silver
    - BUILD THREAD >>

  6. #5
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    52
    New air mass meter should sort that out fella.

  7. #6
    Neutral

    Status
    Online
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    37
    Thanks for the replies, I am confused why the AFM would flag up a ESP light?

  8. #7
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    52
    Abs ECU needs a load signal for the esp, this is taken from the engine air mass meter.

  9. #8
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    barnsley
    Posts
    1,020
    it will be one of the two suggestions above
    i changed the wiring harness in the wives a3 130 sport and this cured the problem
    new harnesses from dealers are around 70-80 quid
    2003 pearlescent black s4 avant tiptronic - milltek exhaust - pre cats removed - remapped ...
    koni adjustable suspension front and rear
    alpine f1 dvi9990 -pxah990 headunit and processor - alpine d511r
    4 x focal 5ws midbass drivers - focal audiom 6w midrange - focal tce tweeters - velodyne df 12 sc servo controlled subwoofer
    3 x phoenix gold zpa 0.5 amplifiers

  10. #9
    Neutral

    Status
    Online
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    37
    I replaced my AFM over the weekend and the problem is still occurring, looks like I will need a new injector harness!?!

  11. #10
    Neutral

    Status
    Online
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    37
    HELP...... I fitted a new injector harness yesterday and the problem is still there. Any ideas? Faulty Injector?

 

 

Similar Threads

  1. PLEASE HELP!! Fault code 01332 passenger door communication error
    By laurA3 in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 6
    Last Post: 25th October 2012, 01:24
  2. Help with Vacuum system please / 17964 Vagcom error
    By alictait in forum Diesel forum
    Replies: 11
    Last Post: 28th February 2009, 17:32
  3. HELP!!! Tyre Load and Speed Rating
    By fergysteven in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 24th February 2009, 09:43
  4. ORANGE ERROR MESSAGE ON DIS ? HELP !
    By AUDI@WRC in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 8
    Last Post: 30th March 2007, 12:26
  5. ORANGE ERROR MESSAGE ON DIS ? HELP !
    By AUDI@WRC in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 6
    Last Post: 30th March 2007, 10:59

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO