Volks AutosEM Tuning
Results 1 to 7 of 7
Like Tree2Likes
  • 2 Post By ukphillad

Thread: HELPPPP

  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Port Glasgow
    Posts
    15

    HELPPPP

    Help I have a 2003 2.0 FSI and recently on the motorway I was in a hurry so bombed it a bit but as I was slowing down my engine sounded like a tractor and it lost a great amount of power and was spluttering really bad ESP light also came on all I seem to have is bother with this daft car it's pissing me off so any ideas what could be wrong head gasket isn't blown no signs of that so unsure what it could be

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Mike.M's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Dorset
    Posts
    1,582
    Sounds like a cam belt (miles since last done) or the chain for the two cams at the back of the engine have slipped.........what miles have you done as the chain stretches and wears arround the 80k plus mark and is a common prob on the 2.0FSI
    Mike

    B6 A4 1.9 TDI Sport 130 - GMBH/S-Line kit - Akoya Silver
    - BUILD THREAD >>

  4. #3
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Port Glasgow
    Posts
    15
    90k it's done and it's due a service now seems to lose a lot of coolant aswell I've only had the car since summer too lol

  5. #4
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Port Glasgow
    Posts
    15
    It also seems to power through it aswell isn't always sounding like a tractor in other words driving about town it's fine minute I go a long journey on motorway the problem comes back lol

  6. #5
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    barnsley
    Posts
    1,021
    Get the car scanned and see what the codes tell you
    2003 pearlescent black s4 avant tiptronic - milltek exhaust - pre cats removed - remapped ...
    koni adjustable suspension front and rear
    alpine f1 dvi9990 -pxah990 headunit and processor - alpine d511r
    4 x focal 5ws midbass drivers - focal audiom 6w midrange - focal tce tweeters - velodyne df 12 sc servo controlled subwoofer
    3 x phoenix gold zpa 0.5 amplifiers

  7. #6
    ukphillad's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Dublin, Ireland
    Posts
    108
    Not trying to be a pain in the ass, but when posting a topic on the forum try and give a good description in the title , so people know what sort of problem you might have. May also get you more answers as there is a tendency to avoid reading topics with one word in it
    quattrojames and GeoffDunk like this.

  8. #7
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Southampton
    Posts
    100
    If it is just misfiring it could be a coil pack has gone. Get it scanned as said and see what codes are being thrown up.

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO