EM TuningVolks Autos
Results 1 to 11 of 11
Like Tree1Likes
  • 1 Post By carpetbagger

Thread: Possible engine mount issue

  1. #1
    Stu-pid's Avatar
    Neutral

    Status
    Online
    Join Date
    May 2013
    Posts
    75

    Possible engine mount issue

    After noticing an annoying creaking on the front end and changing all the arms, today I've done the arb bushes and noticed the n/s eingine mount looking abit deflated from the top with red stuff weeping out of the bottom of it. Could this be the creaking issue

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    AlexGSi2000's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Liverpool
    Posts
    1,068
    Possibly, this will be the hydro mount - I believe they stiffen up at higher speeds, the red stuff will be the fluid leaking, so best to replace it anyway.
    I have just replaced one of mine funnily enough.
    May be worth replacing the front snub mount too - they are only a few quid.

  4. #3
    Stu-pid's Avatar
    Neutral

    Status
    Online
    Join Date
    May 2013
    Posts
    75
    Yeah I could see the snub one cracking slightly. Where did you get your engine mount from?

  5. #4
    DieselJake's Avatar
    God Mode

    Status
    Online
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Birmingham
    Posts
    1,091
    I've got B5 RS4 mounts for mine, bought from the dealer (cheaper elseware but for some stupid reason I was rushing), far as I know they don't have the liquid so are solid all the time and will not need replacing, also stiffer so may mean the car shakes more and they don't have the plug for the ECU so will throw up a code in vag-com, but yeah supposed to be decent haven't fitted yet though.

  6. #5
    Stu-pid's Avatar
    Neutral

    Status
    Online
    Join Date
    May 2013
    Posts
    75
    So you don't need a mount with a connection on then. I'll just get some febi mounts then seen as that's what my arms and arb bushes are.

  7. #6
    deano1978's Avatar
    different gear

    Status
    Online
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    near brighton
    Posts
    533
    Has it boight any codes on?
    1.9 avf 6 speed. Bv43 turbo. Swifttuning custom map. Powerflow straight through twin pipes. Allard delete kit. Boost,egt, + voltage gauges. Ball,spring boost controller. Fk silversport coilovers. B7 multifunc steering wheel. Full dis. Cruise control. Auto locks. Rs4 rear bumper. Full rs4 grills. Drls + hids. 10inch custom sub + amp. Leds everywhere
    Parrotkit full speaker streaming. silver 4d carbon interior.never ending...

  8. #7
    Stu-pid's Avatar
    Neutral

    Status
    Online
    Join Date
    May 2013
    Posts
    75
    I've only got a code reader not vag-com I will plug it in later. I've not got a eml on

  9. #8
    Stu-pid's Avatar
    Neutral

    Status
    Online
    Join Date
    May 2013
    Posts
    75
    No codes but my reader only reads dtc's

  10. #9
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    49
    Hi had same engine mount fault on my a6 but when scanned it come up with engine mount solenoid cant remember code
    mount was best part of £200 then labour but when fitted felt smoother

  11. #10
    Stu-pid's Avatar
    Neutral

    Status
    Online
    Join Date
    May 2013
    Posts
    75
    I'm going to change it I've got a shake on tick over that's getting worse plus it's leaking red fluid out of it. Going to change the front snub bush too as that's showing signs of deterioration.

  12. #11
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    49
    if its bad on idle you wont be disappointed on end result
    Stu-pid likes this.

 

 

Similar Threads

  1. possible engine mount on its way out
    By mk2-dee in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 6
    Last Post: 30th June 2012, 00:07
  2. Possible for an engine mount to affect performance?
    By deanski in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 2
    Last Post: 9th March 2012, 19:19
  3. Possible engine mount problem? Help please
    By moorheadbrian in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 1
    Last Post: 4th June 2010, 17:27
  4. possibly need new engine mounts.
    By Jonesy in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 7th June 2007, 15:42
  5. Knackered engine mount?!
    By davidrees in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 5th May 2003, 20:50

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO