Monster MotorsportChris Nott
Results 1 to 10 of 10

Thread: Temp gauge....

  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    Harwich, Essex
    Posts
    22

    Temp gauge....

    Hi my temp gauge has stopped working in my B6 a4, any ideas any body??

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    S4_dan's Avatar
    Fire up the Quattro!

    Status
    Online
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Somewhere in the Howardian Hills!
    Posts
    1,596
    Scan with VCDS or check wiring at the CTS. There is a way of getting the dash dials to do a self-test. But I can't remember the process.

    Dan

    Here you go It's done via vagcom

    Dan
    2002 2.5 V6 Quattro
    Mods Done: Q5 Rear aero wiper. Front ambient light install. Led number plate lens. Towbar with 13pin electrics.
    Mods to complete: Sport shocks to go with Eibach pro springs. Fit 17" 5 star matt black wheels. Fix lack of torque at low revs. Get a custom exhaust system fitted.

    FOR SALE - Eibach Pro Sport springs for a 2.5 V6 B6/7 PM ME.

  4. #3
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    Harwich, Essex
    Posts
    22
    Was working fine then today zip, doesn't move at all not even a blip when you start her up...... Also any one got a rear number plate light assembly as mine dropped out on the way to work this morning

  5. #4
    pauldazzle's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Cardiff
    Posts
    636
    Coolant temp sensor has probably failed. Very common problem.
    A4 Avant B6 1.9 TDI 130 Sport (6) Moro Pearl Blue, GMBH S Line Kit, Decat, 165bhp remap, EGR delete, K&N panel, Dunlop SP Sport Max, Full Leather, Cruise Control, Full DIS, Bose, Audi phone prep, Cooled Glove Box, Rear privacy glass, Rear parking assist.
    2003 Seat Ibiza 1.2 TSI FR in Lima green.

  6. #5
    Turkster's Avatar
    Bro.Paul 2.5TDI Quattro Sport

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Northampton, Northamptonshire, United Kingdom
    Posts
    2,723
    Temp sender has had it or check the wires on the plug,

  7. #6
    pauldazzle's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Cardiff
    Posts
    636
    You really need to have a look in VCDS/VAGCOM engine measuring blocks to see if the ECU is getting a correct signal from the CTS.
    Even if your stat was stuck fully open I would still expect the temp to get high enough to register on the gauge.
    Does your heater get hot?
    A4 Avant B6 1.9 TDI 130 Sport (6) Moro Pearl Blue, GMBH S Line Kit, Decat, 165bhp remap, EGR delete, K&N panel, Dunlop SP Sport Max, Full Leather, Cruise Control, Full DIS, Bose, Audi phone prep, Cooled Glove Box, Rear privacy glass, Rear parking assist.
    2003 Seat Ibiza 1.2 TSI FR in Lima green.

  8. #7
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    Harwich, Essex
    Posts
    22
    Yeh heater works ok trouble is got no hook up to vagcom

  9. #8
    Mike.M's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Dorset
    Posts
    1,569
    Change the temp sensor as you say you have heating as it is very easy to do but make sure you have a bottle of G13 coolant to top up after......very common problem, but usually it sticks to the 70c marking and never reaches 90c.
    Mike

    B6 A4 1.9 TDI Sport 130 - GMBH/S-Line kit - Akoya Silver
    - BUILD THREAD >>

  10. #9
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    Harwich, Essex
    Posts
    22
    Showing my lack of knowledge on these cars..... Is there a guid on here or any one got a pic of where it's situated?

  11. #10
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Hull
    Posts
    1,440
    do a search there is shed loads of info on this and guides with pics

    it will also help if we know what engine?

    location in your profile is good to so if there is anyone close by with VCDS they can plug in for you

 

 

Similar Threads

  1. temp gauge not working
    By nickstevens in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 23rd November 2005, 01:52
  2. Temp gauge
    By imported_Gytha in forum Detailing
    Replies: 2
    Last Post: 17th July 2005, 19:48
  3. A6 2.5TDI V6 temp gauge falling and rising??
    By imported_Auditurbo in forum A6/S6/Allroad forum (C5 Chassis)
    Replies: 0
    Last Post: 17th June 2005, 00:44
  4. Help with my Temp Gauge
    By XXX_18T in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 13
    Last Post: 21st October 2004, 09:53
  5. A3 temp gauge
    By adjturbo in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 27
    Last Post: 20th October 2003, 19:45

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO