Volks AutosAH Fabrications
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    32

    problem after remap 2.5tdi 163bhp

    Had my a4 remapped made some difference but they told me the turbo was kicking in late he said was a common fault so I changed the turbos wastegate actuator like they said but i got my mechanic to change it got the the car back the remap was gone no power took it to were it was mapped thinking did my mechanic wipe the remap but found out it cant be.
    The car runs smooth been service timing belt changed before the remap, So got the egr blanked to see if that helped but no so I am booked in on monday to get the old one fitted hoping that will put it back to the power the remap had not had much luck with my first audi love the car but has cost me a fortune since the start of july, my tddi mondeo tuned never give us a problem it had 160k on the clock double the miles of the a4

    Any one had this problem before that could help me?
    My cars a 2003 audi a4 2.5 v6 tdi (fwd) 163bhp 83k on the clock
    Thanks

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    6th Gear

    Status
    Online
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    London
    Posts
    3,252
    More likely your mechanic has inversed the pipes/connectors of the ER valve to the boost valve... seen it many times !
    FOR SALE:
    -Golf mk 5/audi a3 1.6 FSI fuel pump, brand new genuine part boxed + seals
    -audi a3 (1998 to 2003) genuine clutch slave cylinder to fit 1.6 engines BRAND NEW
    -Rear bush press tool to fit new rear axle bushes on Golf Mk3/4, Audi a3/S3, Seat Leon/Toledo, Skoda Octavia mk 1/2 used once

  4. #3
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    32
    Thanks was hoping you would reply been reading alot of you treads, you know theses 2.5tdi inside out will tell them to check it when its left in and again thanks for your help

  5. #4
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    32
    Just a update adamss24 the pipes you suggested were fitted right
    The fellow that fitted the actulator just stuck it on he never set it so the fellows that remapped tryed to set it right so now the power from the remap isnt there so I dont know what to do now not happy

  6. #5
    AlexGSi2000's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Liverpool
    Posts
    1,159
    May be worth getting some logs done using VCDS and popping them up here - it will show us the values recorded so we have abit more of an idea.

    The actuator may not be adjusted correctly though?

    2002 A4 Avant Quattro Sport 2.5 V6 TDi - 219Bhp - Votex
    BCS Automotive Turbo-Back - Remap -
    19" RS6 Reps - B6 S4 Brakes - Symphony II+
    - Weitec GT
    - 2001 Honda CBR600-FS1 -

  7. #6
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    32
    Whats vcds if you dont mind me asking?

    Is there a way of telling or finding out how to set it right am new to audi

  8. #7
    6th Gear

    Status
    Online
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    London
    Posts
    3,252
    You need VCDS also known as Vag-com- it's a VAG diagnostic system. You need to do logs in order to set the actuator properly !
    FOR SALE:
    -Golf mk 5/audi a3 1.6 FSI fuel pump, brand new genuine part boxed + seals
    -audi a3 (1998 to 2003) genuine clutch slave cylinder to fit 1.6 engines BRAND NEW
    -Rear bush press tool to fit new rear axle bushes on Golf Mk3/4, Audi a3/S3, Seat Leon/Toledo, Skoda Octavia mk 1/2 used once

  9. #8
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    32
    It was put on adianostic when I took it back to were it was , mapped no codes came up am thinking of getting the old actuator fitted it seems to have some yellow paint just above were we think it was set , or the new one was damaged in the post coming over from england

 

 

Similar Threads

  1. Any problems after remap on a S-Tronic S3.....?
    By Amos in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 2
    Last Post: 31st May 2011, 15:22
  2. Running Lean and bad Idle problems after remap
    By Ryanmt in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 24
    Last Post: 25th October 2010, 11:26
  3. Turbo problems after remap
    By bigjim in forum Tuning
    Replies: 4
    Last Post: 30th January 2008, 19:34
  4. Problem after remap :(
    By klepto in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 9
    Last Post: 19th December 2007, 09:25
  5. Anyone had any problems after remap?
    By 18ME in forum Tuning
    Replies: 7
    Last Post: 31st July 2003, 08:31

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO