Sky InsuranceEM Tuning
Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Berkshire
    Posts
    19

    Roof problems Audi A4 B6 2004

    Hi all,

    i hope someone can help. I went to put my roof back up the other day on my car and as I did so it went half way up and then stopped and went back down.. I left it for a little while and eventually I managed to get it closed but had it flashing 'roof not secure' i managed to manually open and close it which sorted it.
    Now the problem is when I tried today to take it down to see if it worked the windows are going half way down and I can hear the motor in the front trying to unclip the top bit its not opening up.

    i have tried manually resetting it by opening and closing it manually but that doesn't seem to work. when I manually opened the front bit of the roof and pressed the roof button it started working then stopped again once it folds in and before the boot bit comes down.

    same with when I try close it, it gets to the end before the roof clips to the front and it stops so I had to manually lock the front of the roof.

    hope this makes sense

    Any ideas what this could be? Any help would be great.

    thanks
    Jas


    Jas

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Leicester, United Kingdom, United Kingdom
    Posts
    362
    Quote Originally Posted by Jas87 View Post
    Hi all,

    i hope someone can help. I went to put my roof back up the other day on my car and as I did so it went half way up and then stopped and went back down.. I left it for a little while and eventually I managed to get it closed but had it flashing 'roof not secure' i managed to manually open and close it which sorted it.
    Now the problem is when I tried today to take it down to see if it worked the windows are going half way down and I can hear the motor in the front trying to unclip the top bit its not opening up.

    i have tried manually resetting it by opening and closing it manually but that doesn't seem to work. when I manually opened the front bit of the roof and pressed the roof button it started working then stopped again once it folds in and before the boot bit comes down.

    same with when I try close it, it gets to the end before the roof clips to the front and it stops so I had to manually lock the front of the roof.

    hope this makes sense

    Any ideas what this could be? Any help would be great.

    thanks
    Jas
    Hi, you need to plug it into VCDS check the fault codes and compare the MBV against, let me know how you get on....

    Audi A4 (8E) Automatic Roof - Ross-Tech Wiki

 

 

Similar Threads

  1. 2004 cabriolet roof problem
    By cvro4 in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 18
    Last Post: 25th September 2011, 10:41
  2. Instrument cluster problem, Audi A4 2004 with RB4 crypto dashboard
    By jvivanov in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 1
    Last Post: 15th January 2011, 19:58
  3. Newbie audi 80 cabrio, roof problems, noises
    By kghowe in forum Classic Audi Forum
    Replies: 2
    Last Post: 17th July 2007, 08:52
  4. 1996 Audi 80 Cabriolet - Roof Problems
    By stellarborne in forum Classic Audi Forum
    Replies: 1
    Last Post: 8th July 2006, 20:30
  5. Audi Cabriolet roof problem
    By RoStar in forum Classic Audi Forum
    Replies: 0
    Last Post: 28th March 2004, 18:47

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO