Sky InsuranceChris Nott
Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2012
    Posts
    58

    Radio Reception Gone S***

    Recently then reception on my radio has gone terrible, before it was OK but has gone worse and worse. I've taken the cover off and played with the ariel, but just seems the same.

    The only time its worked properly was when I wedged a paper clip on it when it playerd up last year!

    Any ideas how to cure this??

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    661
    Check where the cable goes across the boot lid ?
    2003 A4 Cab 2.4 V6 Manual / 43k miles genuine woohoo (on a 10 year old car lol) / Ebony Black Metallic / Full Grey Leather / Fully Electric Seats / Heated Seats / Interior Light Pack / Cruise / Wood / Bose Symphony II / Black roof

  4. #3
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2012
    Posts
    58
    Where about is it?

  5. #4
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    661
    In one of the rubber gaiters....the cable is prone to breaking on some models.
    2003 A4 Cab 2.4 V6 Manual / 43k miles genuine woohoo (on a 10 year old car lol) / Ebony Black Metallic / Full Grey Leather / Fully Electric Seats / Heated Seats / Interior Light Pack / Cruise / Wood / Bose Symphony II / Black roof

  6. #5
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2012
    Posts
    58
    Where abouts are the rubber gaiters in the boot?

  7. #6
    PetrolDave's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    U.K.
    Posts
    1,471
    Quote Originally Posted by Kyle. View Post
    Where abouts are the rubber gaiters in the boot?
    Open the boot and you'll see them near the hinges.
    2006 RS4 Avant (Phantom Black), RNS-E (2010 version inc SDS, HW 070, SW 0220) with AMI (250GB hard disk), Bluetooth + iPhone 5

  8. #7
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2012
    Posts
    58
    Seems like the wires are fine, any other ideas??

  9. #8
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    26,722
    It may not be visible to the eye without pulling things apart more, I have fixed this various times on cabs with new cables, whats your location?

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  10. #9
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2012
    Posts
    58
    I'm in Cheshire, I've got a saloon though, that make much difference?

  11. #10
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    26,722
    Ah sorry I quickly saw the A4 Cab in the forum title & made an assumption mistakenly, well there's an amp above the rear window iirc, this maybe at fault, ideally testing with another radio would be good, is it a single or double din unit?

    PM me if you want it looked at.

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  12. #11
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2012
    Posts
    58
    Its an rnsd, it works fine of I push on one side of that amp?

  13. #12
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    26,722
    Remove amp & check all connections to & the pcb itself for damage, but I seem to recall some amps just going faulty, what's the antenna amp pat number?

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

 

 

Similar Threads

  1. RNS-E Radio Reception
    By Shadowman in forum In-Car Entertainment
    Replies: 7
    Last Post: 28th July 2007, 13:50
  2. Alpine CDA9857R Radio Reception
    By teg in forum In-Car Entertainment
    Replies: 1
    Last Post: 25th May 2007, 10:40
  3. New rear screen - loss of radio reception??
    By stupot in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 8
    Last Post: 12th April 2006, 09:09
  4. Upgraded stereo, but rubbish radio reception
    By ajmackie in forum In-Car Entertainment
    Replies: 11
    Last Post: 14th July 2004, 18:08
  5. New model A3 losing radio reception a lot??
    By Irish in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 0
    Last Post: 8th July 2004, 01:57

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO