Monster MotorsportAH Fabrications
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    AlexGSi2000's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Liverpool
    Posts
    1,068

    Immobilizer Issue

    Just after some advice if anyone has had the same issue.

    The other day, I started the car - the imobilizer light flashed and the car cut out.
    It has been fine the past few times - but took numerous attempts to start the car thismorning.

    I have tried the spare key, but it does the same thing.

    Im thinking the issue could lie with the transponder reader (I think thats what its called) at the top of the ignition barrel - can these be replaced seperatley?
    I have VCDS so can re-code if needed.

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    bez101's Avatar
    Yorkshire & Humber Rep.

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    7,947
    theres a pick up thats on the ignition
    its very common for the wire that joins this to the modual to fail
    iv done them on a few A4's

  4. #3
    AlexGSi2000's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Liverpool
    Posts
    1,068
    Quote Originally Posted by bez101 View Post
    theres a pick up thats on the ignition
    its very common for the wire that joins this to the modual to fail
    iv done them on a few A4's
    Thanks for the info bez - how hard is it to inspect the wire?

  5. #4
    bez101's Avatar
    Yorkshire & Humber Rep.

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    7,947
    you cant tell by looking
    but for the price its cheapest thing to change for a start

 

 

Similar Threads

  1. Just had 1.8T Sport chipped... few issues?
    By brixo in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 5
    Last Post: 13th February 2004, 10:42
  2. Revo comments trial issues
    By Kallel in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 24
    Last Post: 6th November 2003, 15:01
  3. New A3 DIS tiny issue
    By luisdinis in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 1
    Last Post: 5th November 2003, 08:23
  4. Newbie: Has S3 performance Issue
    By wizard in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 3rd November 2003, 23:07
  5. Bumper Issue
    By tonyrmay in forum The Welcome Section
    Replies: 1
    Last Post: 23rd July 2003, 13:32

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO