AH FabricationsMonster Motorsport
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    16

    Any one had engine mounts knock on a4 1.9 tdi

    The knock is quit a fast knock I have coil overs on the car and I have replaced every arm on the front

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    28
    Not much help to you but, I have a fast knock on my b7, speed humps are ok butbgetbon a bit of a rough road and the bottom of the car sounds like a bag of spanners. Cars been up on ramps and I can't find anything loose or untoward??

  4. #3
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    16
    Mine is exactly the same mate have u got coilovers on your car ?

  5. #4
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    28
    No mate had a Vw t5 on coils and was never happy with them, had the car on a shaker ramp on Saturday and the only thing that could be found was the engine mount right at the front of the engine. Think I'm going to let it develop a little more before I say it's that for definate.

  6. #5
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2013
    Posts
    1
    Does this happen when you change gears from 1st into 2nd? If so then you need a new transmission mount, they only cost about €50 and you can fit it yourself if you can, or get it fitted for about €40, thats what it cost me, and it's made a huge difference, the sloppy gear change, and weird knocking has gone, this seems to be quite common and quite an easy fix.
    More than likely it wont be your engine mounts, unless your car has been used for rallying.
    Hope this helps!

  7. #6
    swarcup's Avatar
    5th Gear
    Breakout Champion

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    beverley,East yorkshire
    Posts
    1,268
    i had one on my 2.5tdi, it sounded like a rapid knocking for a second or so on take off and knocked again when slowing, it only happened at low speeds. A fault scan didnt show it up, I replaced the arms and drop links and antiroll bar bushes, it was only by lifting the bonnet and looking through the gap that appears below the bonnet you could see the engine lifting as you set off. Obviously ensure you cant hit anything first. Then from under the car i supported the engine under the sump with a plank of wood and a steel spreader plate on a jack and undid the bracket that holds the engine mount and then you could see that the whole piece of steel around the bottom bolt had sheared into two pieces and some had disapeared. A new mount was fitted in an hour or so and cost around £105 that was for the one with the sensor on. hope it helps
    2.5tdi Avant Q S 180 - 19" RS6 reps - chrome mirrors - ambient light package - cruise and dis retrofit - chrome side repeaters - front sline lowr conversion with cupra r splitter - rear lower valance with twin cut outs and exhaust tips - rs4 rear antiroll bar - puddle and footwell lights - sline door blades - fully colour coded - b8 autodimming mirror on custom window adapter - geuine aero wiper upgrade - genuine heated mirror upgrade

  8. #7
    deano1978's Avatar
    different gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    near brighton
    Posts
    626
    Got coilovers on too,and hsve this dreaded rattling.
    Notice it more at slow speeds too.
    Gona pop over garage and get the engine mounts checked i think.

    But this noise has only happened since coilover change.
    A4 avant b6.1.9 avf 6 speed. Bv43 turbo.uprated fmic. More bhp custom map. Powerflow straight through twin pipes. Allard delete kit. Boost,egt, + voltage gauges. Ball,spring boost controller. Fk silversport coilovers. 312mm brake upgrade. B7 multifunc steering wheel. Full dis. Cruise control. Auto locks. Rs4 rear bumper. Full rs4 grills. Drls + hids. 10inch custom sub + amp. Rear parking sensors. Leds everywhere. Parrotkit full speaker streaming. silver 4d carbon interior.never ending...

 

 

Similar Threads

  1. Has any one had this or know what causes it?
    By Elgy in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 13
    Last Post: 22nd April 2012, 16:32
  2. Replies: 1
    Last Post: 26th July 2010, 21:57
  3. has any one had a remap from www.qstuning.com
    By jamesa3t in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 7th May 2010, 16:47
  4. any one had this problem
    By Ballcrusher in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 5
    Last Post: 26th June 2007, 23:24
  5. Any one had any experiance with
    By Markey in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 0
    Last Post: 17th April 2005, 10:45

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO