Sky InsuranceAH Fabrications
Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    deano1978's Avatar
    different gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    near brighton
    Posts
    534

    safe mode???????????

    Took my cluster out to clean,full of dust.
    On putting back. Mileage reads fuse then safe and also wont start....arrrrhhhhh.
    1.9 avf 6 speed. Bv43 turbo. Swifttuning custom map. Powerflow straight through twin pipes. Allard delete kit. Boost,egt, + voltage gauges. Ball,spring boost controller. Fk silversport coilovers. 312mm brake upgrade. B7 multifunc steering wheel. Full dis. Cruise control. Auto locks. Rs4 rear bumper. Full rs4 grills. Drls + hids. 10inch custom sub + amp. Leds everywhere. Parrotkit full speaker streaming. silver 4d carbon interior.never ending...

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    dpbayly's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Royston, Herts
    Posts
    366
    I take it you have tried unplugging and plugging back in, in case there's a bad connection?

  4. #3
    Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    World of my own
    Posts
    9,813
    Need to check fuses sounds like you've blown one
    "How to tear apart the ties that bind, perhaps fcuk off might be too kind"
    Alex Turner

  5. #4
    bez101's Avatar
    Yorkshire & Humber Rep.

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    7,927
    as above check fuse
    then check its plugged in right.

  6. #5
    deano1978's Avatar
    different gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    near brighton
    Posts
    534
    Im putting hand through the side by fuse box and wriggling. Lights gone on and off if wriggled hard. But keeps coming back on to safe mode where the mileage reads? Not saying fuse no more?
    Turns over but just cuts out?
    1.9 avf 6 speed. Bv43 turbo. Swifttuning custom map. Powerflow straight through twin pipes. Allard delete kit. Boost,egt, + voltage gauges. Ball,spring boost controller. Fk silversport coilovers. 312mm brake upgrade. B7 multifunc steering wheel. Full dis. Cruise control. Auto locks. Rs4 rear bumper. Full rs4 grills. Drls + hids. 10inch custom sub + amp. Leds everywhere. Parrotkit full speaker streaming. silver 4d carbon interior.never ending...

  7. #6
    bez101's Avatar
    Yorkshire & Humber Rep.

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    7,927
    take them back out and refit plugs

  8. #7
    dpbayly's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Royston, Herts
    Posts
    366
    Check one of the tiny pins on the back of the cluster haven't bent over and is missing the hole in the plug easily done if not careful

  9. #8
    deano1978's Avatar
    different gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    near brighton
    Posts
    534
    Will do. should also mention that the coil is flashing and handbrake as well as no lights working
    1.9 avf 6 speed. Bv43 turbo. Swifttuning custom map. Powerflow straight through twin pipes. Allard delete kit. Boost,egt, + voltage gauges. Ball,spring boost controller. Fk silversport coilovers. 312mm brake upgrade. B7 multifunc steering wheel. Full dis. Cruise control. Auto locks. Rs4 rear bumper. Full rs4 grills. Drls + hids. 10inch custom sub + amp. Leds everywhere. Parrotkit full speaker streaming. silver 4d carbon interior.never ending...

  10. #9
    deano1978's Avatar
    different gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    near brighton
    Posts
    534
    No good all looks good. Getting a code 00474
    cluster light up but not properly. As in ngt time
    1.9 avf 6 speed. Bv43 turbo. Swifttuning custom map. Powerflow straight through twin pipes. Allard delete kit. Boost,egt, + voltage gauges. Ball,spring boost controller. Fk silversport coilovers. 312mm brake upgrade. B7 multifunc steering wheel. Full dis. Cruise control. Auto locks. Rs4 rear bumper. Full rs4 grills. Drls + hids. 10inch custom sub + amp. Leds everywhere. Parrotkit full speaker streaming. silver 4d carbon interior.never ending...

  11. #10
    dpbayly's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Royston, Herts
    Posts
    366
    Did you dismantle the cluster to clean or just remove?

  12. #11
    dpbayly's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Royston, Herts
    Posts
    366
    That codes is

    00474 - Control Module for Immobilizer

    Sounds like its a communication problem with the cluster for sure

  13. #12
    deano1978's Avatar
    different gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    near brighton
    Posts
    534
    Nightmare for sure
    18056 missing drive train comms
    18043 ac fuse
    17978 immobilzer
    18062 colant temp

    All this in aid of abit of dust to clean inside cluster. And followed a how to.

    I dont no where to start :-(
    1.9 avf 6 speed. Bv43 turbo. Swifttuning custom map. Powerflow straight through twin pipes. Allard delete kit. Boost,egt, + voltage gauges. Ball,spring boost controller. Fk silversport coilovers. 312mm brake upgrade. B7 multifunc steering wheel. Full dis. Cruise control. Auto locks. Rs4 rear bumper. Full rs4 grills. Drls + hids. 10inch custom sub + amp. Leds everywhere. Parrotkit full speaker streaming. silver 4d carbon interior.never ending...

 

 

Similar Threads

  1. Replies: 2
    Last Post: 10th April 2007, 18:13
  2. Concert "safe" mode help
    By Rick in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 2
    Last Post: 28th December 2006, 20:02
  3. Audi concert stereo safe mode! Help!!
    By petephoenix in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 8
    Last Post: 4th November 2006, 19:32
  4. Arggghh RADIO showing SAFE mode!!
    By JB_A3_Turbo in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 10
    Last Post: 8th August 2006, 21:11
  5. radio in safe mode , label help
    By Jonny_doe in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 7
    Last Post: 13th February 2005, 08:55

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO