Chris NottSky Insurance
Results 1 to 20 of 20
  1. #1
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    62

    New stereo but now my radio wont find a station

    Hi all, I have just replaced my standard HU with a Sony Xplod HU, I went to Halfords today and brought the aerial adapter but it wont find any stations ??

    Can any of you guys help me out here !!!!

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Teesside
    Posts
    448
    Hiya there were u able to get a decent radio reception on the standard stereo? the radio reception on the b6 is a common issue, from what ive read not alot of people bother fixing it
    Mods done: interior: Light to dark conversion, To Do: Carbon trim, carpet to be replaced, rear window retrofit. Exterior: Resprayed in Skoda's Rallye Green, 18" RS4 reps fitted, xenons, LED sidelights/NumberPlate lights, B Pillars wrapped in carbon. To Do: Lowering 35mm all round, tints, Tuning: Yet to do exhaust/remap/ egr delete etc..


  4. #3
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    62

    Re: New stereo but now my radio wont find a station

    Quote Originally Posted by Dan TheMan Welburn View Post
    Hiya there were u able to get a decent radio reception on the standard stereo? the radio reception on the b6 is a common issue, from what ive read not alot of people bother fixing it
    Yes the radio on the previous stereo was fine

    Is it something o do with this connector
    Attached Images Attached Images

  5. #4
    shady-ninja's Avatar
    4th Gear

    Status
    Online
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    856
    you need an areal amp bootser which should be around £10-15

  6. #5
    bez101's Avatar
    Yorkshire & Humber Rep.

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    8,491
    i have 1 u can have if your around sheffield

  7. #6
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    62

    Re: New stereo but now my radio wont find a station

    Quote Originally Posted by bez101 View Post
    i have 1 u can have if your around sheffield
    I live in Leicester mate, could u post?

  8. #7
    bez101's Avatar
    Yorkshire & Humber Rep.

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    8,491
    to be honest iv got no time at all to post
    but if your passing or know anyone around here
    your welcome to it.

  9. #8
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    62

    Re: New stereo but now my radio wont find a station

    Quote Originally Posted by bez101 View Post
    to be honest iv got no time at all to post
    but if your passing or know anyone around here
    your welcome to it.
    OK, can u post a pic of exact what I need

  10. #9
    Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    World of my own
    Posts
    9,813
    CT27AA05 Aerial/Antenna VAG Active ISO Adaptor

    And you need to connect the flying lead to the power antenna feed to the new HU
    "How to tear apart the ties that bind, perhaps fcuk off might be too kind"
    Alex Turner

  11. #10
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    62

    Re: New stereo but now my radio wont find a station

    Quote Originally Posted by AndyMac View Post
    CT27AA05 Aerial/Antenna VAG Active ISO Adaptor

    And you need to connect the flying lead to the power antenna feed to the new HU
    Cheers mate, but what's a fling lead

    Also can you point me to the correct one from the Halfords site so I can buy it locally tomorrow, thanks.
    Last edited by Red_Stafford; 24th February 2013 at 19:40.

  12. #11
    bez101's Avatar
    Yorkshire & Humber Rep.

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    8,491
    its the blue wire
    needs to goto the remote amp wire on the new head

  13. #12
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    62
    Quote Originally Posted by bez101 View Post
    its the blue wire
    needs to goto the remote amp wire on the new head
    Cheers

    Also can you point me to the correct one from the Halfords site so I can buy it locally tomorrow, thanks.

  14. #13
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Hull
    Posts
    1,440
    Halfords | Antenna Adaptor PC5-136

    Halfords | Antenna Adaptor PC5-137

    theres two so it depends on your input on your stereo!

    and there bloody 3 times the price!!

  15. #14
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    62

    Re: New stereo but now my radio wont find a station

    Quote Originally Posted by stu_m View Post
    Halfords | Antenna Adaptor PC5-136

    Halfords | Antenna Adaptor PC5-137

    theres two so it depends on your input on your stereo!

    and there bloody 3 times the price!!
    Yea but on the audio direct website you have to pay postage

  16. #15
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Hull
    Posts
    1,440

    Re: New stereo but now my radio wont find a station

    Have a look on eBay I got mine for 5 quid posted

    And on that other website postage isn't a tenner! Halfords are rip offs

  17. #16
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    62

    Re: New stereo but now my radio wont find a station

    Sorry guys but I'm confused, obviously the metal pin end goes into the back of the stereo but what do I connect to the blue plug

  18. #17
    bez101's Avatar
    Yorkshire & Humber Rep.

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    8,491
    to the green ish plug

  19. #18
    bez101's Avatar
    Yorkshire & Humber Rep.

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    8,491
    then the blue wire to remote amp wire on new head or electric aerial wire on new head

  20. #19
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    62

    Re: New stereo but now my radio wont find a station

    Quote Originally Posted by bez101 View Post
    to the green ish plug
    Is this the plug I posted the pic of
    Attached Images Attached Images

  21. #20
    bez101's Avatar
    Yorkshire & Humber Rep.

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    8,491
    yes

 

 

Similar Threads

  1. new headunit..but now standard rear sub isnt working!? advice?...
    By limbo118118 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 1
    Last Post: 3rd November 2012, 09:30
  2. Ordered new wheels but not sure now!
    By unikarl in forum Audi S4/A4/A4 Cab (B7 Chassis)
    Replies: 14
    Last Post: 4th August 2011, 12:19
  3. Replies: 6
    Last Post: 15th July 2010, 21:56
  4. Replies: 29
    Last Post: 14th March 2010, 14:17
  5. Upgraded stereo, but rubbish radio reception
    By ajmackie in forum In-Car Entertainment
    Replies: 11
    Last Post: 14th July 2004, 18:08

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO