Badger5JMB Retrofits
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    SL11CKK's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Online
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Barking & London
    Posts
    639

    No Brake nor Power!

    Ok, I nearly hit another car today because my Brake pedals went really hard luckily I was on high alert and pushed the brakes hard to come to a stop.

    At the same time I have lost all power to my car (no boost)

    What can cause this as it revs to the max with no problem.

    Car in question is a 1.9 Tdi AWX.


    Someone just put me out of my misery please!

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Hull
    Posts
    1,442
    sounds like the servo had lost all vacuum to me!

    did it just happen the once or is it like it all the time!

  4. #3
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    28

    Air leak.

    Check all brake servo pipes i think its just a simple leak.

  5. #4
    6th Gear

    Status
    Online
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Lancaster
    Posts
    1,785
    Check the metal nipple going into the vacuum pump on the rear of the engine.
    Atlas Grey A4 2.5 TDI Quattro Sport.
    Mods so far: Cruise control, DIS, Heated Mirrors, Tuning box, Xenonx, Centre Arm Rest, MFSW, RNS-E, SDS and Aero Wipers.
    To do: None yet.
    Next: Auto dip rearview mirror and Folding Mirrors.

  6. #5
    glenandem's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    manchester
    Posts
    529
    Quote Originally Posted by bleachy View Post
    Check all brake servo pipes i think its just a simple leak.
    Sounds like the servos crackered, common problem on a4s and you lose boost too, think it was something to do with water getting into servo around bulk head, see if there's water around battery area,if so you need to sort the drain hole and probably replace your servo.

  7. #6
    SL11CKK's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Online
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Barking & London
    Posts
    639
    Quote Originally Posted by glenandem View Post
    Sounds like the servos crackered, common problem on a4s and you lose boost too, think it was something to do with water getting into servo around bulk head, see if there's water around battery area,if so you need to sort the drain hole and probably replace your servo.
    If waters gone into the servo does that mean waters contaminated the fluid too?

    Also is the servo easy to replace, but will defo check tomorrow not that I have a choice.

  8. #7
    simon.m's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    2,746
    if water has gone in the servo you would see it when you take the battery cover off there would have to bee a lot in the chamber and then thats dont to audi as far as i no i had this with mine and it was the pipe that goes into the vacuum pump cost just time to fix

  9. #8
    666markyboy's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Oldham, Manchester
    Posts
    1,110
    I've just done the servo on my sons A4 due to it getting damaged by water... the area under the screen around the battery and servo fills with water if the drain holes get clogged... the servo then sucks water in and this water stops the large piston inside the servo from moving.... we drained the water on my sons and eventually the water drained out of his servo too but in time it caused corrosion inside the servo and the rust jammed it all up again so it needed a new servo... the water wont get into your brake fluid as it's seperate from that ..... you say you have lost boost too so i'm more inclined to think that you have a broken or leaking pipe.... check the thick black plastic pipe that goes into the servo, it goes through the bulkhead and the connects to the rear of your engine at the top... you'll have to take a few covers off to get access to it all
    1999 A3 Quattro 1.8T Pics >>HERE
    2002 A4 Avant quattro 1.9 TDi

 

 

Similar Threads

  1. Replies: 7
    Last Post: 31st May 2011, 19:55
  2. What Brake Horse Power?
    By Ronniebiggs in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 10
    Last Post: 13th November 2008, 09:11
  3. Preventing power cut when left foot braking
    By awmw in forum VCDS (formerly VAG-COM) forum
    Replies: 14
    Last Post: 19th March 2007, 19:29
  4. S3 Brake Upgrades - not Porsche/Brembo
    By AL_B in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 26
    Last Post: 25th January 2003, 17:05
  5. Power Supply Unit - Sony VCR
    By Joshie in forum Home Cinema, Hi-Fi and Gadgets
    Replies: 6
    Last Post: 8th January 2003, 15:45

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO