Badger5JMB Retrofits
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    munchkincoupe's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    971

    Bulb warning lights front indicator and rear brake?!?!

    Had warning light on last week for front right indicator bulb. Took light out and changed the bulb for an expensive Philips bulb as had a naff one in place but it wasn't blown. Worked fine until this morning and now it's not working again and the bulb warning light is back on. When I got into my car after work there is now also a warning light on for rear right brake light bulb but that is working fine, The front inidicator is still not working. When I indicate right it is flashing at double speed!


    Can anyone help me out on this as I don't want to keep on taking the headlight out?

    Should I pay for an Auto-electrician to check the wiring?

    Thanks for any help

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    munchkincoupe's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    971
    whoops just seen this thread - Driver side front indicator playing up.

  4. #3
    munchkincoupe's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    971
    Was driving at 60mph when car suddenly died - esp light and flashing coil light came on. Car went into super-limp mode and wouldn't go more than walking pace. Needed a lifting wagon to get it back to my mechanics. Diagnostics gave a P1693 fault

    Accelerator Position Sensor: Implausible Signal (diagnostics on 1.9 TDI 130)

    I had already done the plenum grommets when I replaced the battery at Xmas and ecu box was dry and sealed. Fitted a new accelerator pedal and the lights have gone and the indicator fault has gone too

    Also the car had always been slightly hesitant when setting off which has also now been remedied so fly-by-wire must have been on it's way out

  5. #4
    munchkincoupe's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    971
    Car died on me again today in heavy rain. Left it on incline and heaters on for an hour and faults have now gone again. Got it home and stripped down the ecu housing and found the fault - someone has tried to remove the housing before, not undone the back left bolt and snapped the corner off leaving an easy entry point for moisture

    Will order a new one on monday!

 

 

Similar Threads

  1. B5 RS4 front and rear brakes
    By docurley in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 5th January 2009, 20:39
  2. Washer and bulb warning lights
    By sos_85 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 25th August 2008, 20:49
  3. Warning lights - the ABS and the parking brake light
    By vij31 in forum A6/S6/Allroad forum (C5 Chassis)
    Replies: 2
    Last Post: 24th March 2006, 16:10
  4. Front Signal and Rear Brake Light Errors
    By vpg_ii in forum A6/S6/Allroad forum (C5 Chassis)
    Replies: 2
    Last Post: 25th December 2004, 05:34
  5. Need A3 1.8 T front and rear brake rotors specs
    By lwen in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 1
    Last Post: 12th March 2003, 14:57

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO