AH FabricationsEM Tuning
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    1

    A4 rear speakers not working after stereo install.

    Hi All,

    I know this has probably been asked a thousand times, I have just installed a sony stereo in my 02 audi A4 but now the rear speakers dont work. I know this is a common problem but I would like to know whether this is a easy fix? Stereo is a MEX-BT3900U.

    Im using the loom that came with the stereo although I had to *******ise it slightly to add both the Yellow and Red cable from the audi to the red going into the Sony.

    Help greatly appreciated.

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Wirral
    Posts
    196
    You will need an autoleads adaptor loom. The back speakers are amped and without the loom, the factory amp/sub wont turn on hence no sound from the rear speakers.
    You will also need an aerial booster or your radio reception will be rubbish.

  4. #3
    Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    World of my own
    Posts
    9,813
    and you'll need to fade to rear quite a bit to balance the sound as you will now have over twice as much power going to the fronts from the sony
    "How to tear apart the ties that bind, perhaps fcuk off might be too kind"
    Alex Turner

 

 

Similar Threads

  1. rear speakers not working?
    By gussyldr in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 2
    Last Post: 1st November 2010, 23:49
  2. Bose Sat Nav System - Rear Speakers not Working
    By biyitch in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 23
    Last Post: 11th February 2010, 23:39
  3. Rear speakers not working
    By Red D in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 6
    Last Post: 22nd December 2009, 17:54
  4. Another Rear speakers not working
    By giblets46 in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 6th May 2008, 20:00
  5. Rear speakers not working
    By V1RDE in forum In-Car Entertainment
    Replies: 3
    Last Post: 1st November 2003, 16:47

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO