EM TuningSky Insurance
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    43

    Rear light problem, please help!!

    Evening all

    Last week, my A4 told me the right rear light bulb needed replacing. Had a check and it appeared the inner bulb for the red rear lights was out (there is a single filament on the inside and dual filament that doubles as a brake on the outside). Got round to buying a bulb this morning, whipped the light out and the bulb was fine?? Replaced bulb anyway but still no luck.

    Thos makes me think it is a wiring fault but I don't know where to start other than using the left side as a source and splicing a wire to the right light, but I guess this wont help the computer telling me there is a bulb out. Anyone else had a similar problem?

    Andy

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    bez101's Avatar
    Yorkshire & Humber Rep.

    Status
    Online
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    8,467
    is the bulb working ?
    are all the bulbs working ?
    clean the contacts that can trigger it

  4. #3
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    43
    Sorry, should have explained better. The bulb works but not in that particular bulb socket. The contacts are all corrosion free too.

  5. #4
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    43
    Quote Originally Posted by Andy_Foz View Post
    Sorry, should have explained better. The bulb works but not in that particular bulb socket. The contacts are all corrosion free too.

    Anyone?? Pleeeeeease!!!!! :-)

  6. #5
    5th Gear

    Status
    Online
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Hull
    Posts
    1,440
    have you checked the multiplug for the wiring? not sure if its got a separate feed or runs off the one next to it

  7. #6
    SL11CKK's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Barking & London
    Posts
    636
    I had a similar issue like yours and it turned out the contacts on the bulb holder needed a bit more bending out to make better contact with the bulb..

  8. #7
    colinurquhart's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    200
    I had a similar problem this year with a few of my rear bulbs not working. I even bought new bulb holders but it turned out to be a J519(I think) central control module. This part only comes from Audi and has to get coded to the car with vagcom. I had mine done at a local vag specialist and was about £375 all in. Hope this helps.

 

 

Similar Threads

  1. Rear light problem?? Fuse 22... help please?
    By AudiA4B596 in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 4
    Last Post: 31st October 2012, 20:17
  2. Help with rear brake light problem please?
    By snorkelboy in forum A6/S6/Allroad forum (C5 Chassis)
    Replies: 7
    Last Post: 29th September 2012, 16:32
  3. audi fueling and battery light problems please help
    By the jammy one in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 44
    Last Post: 4th July 2010, 22:27
  4. LED warning light and alarm problem please help
    By jay1601 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 4
    Last Post: 1st July 2010, 13:52
  5. Head light problem ...please help, anyone?
    By 10blazin in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 5
    Last Post: 14th January 2010, 21:49

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO