EM TuningMonster Motorsport
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    sunderland
    Posts
    73

    Lightbulb Temp Guage not working - coolant temp sensor changed

    i bought my audi a4 1.9 tdi 130 se a few weeks back and the mpg is terrible round doors about 27mpg on a run about 38mpg and my temp never ever goes past 55 so ive changed temp sensor and its still the same with crap mpg just put £20 in yesterday done about 80mile and its gone, but it seems to vary off £85 at £1.39.9 a litre i only got just short of 400 miles and advice or has any1 had the same problem???? im going to change the thermostat tomorrow hopefully that works and d.i.y tips on how to change
    Last edited by Johnboymason; 30th November 2012 at 22:52.

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Hull
    Posts
    1,440
    If the sensor hasnt fixed it the the stat will

    tips yes watch the back of the alternator it will still be live and if you touch the wiring with a spanner you will get sparks!!

    when you come to put the new stat in put the new seal and stat on to the housing and rotate the stat 90 degrees the housing has two prongs inside it to hold the stat while you place it in to the hole in the block

    dont drop the screws they fall between the engine mount and are a pain in the ass to get out

    get some coolant to top it up

  4. #3
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    sunderland
    Posts
    73
    cheers stu where is the stat located lol

  5. #4
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Hull
    Posts
    1,440

    Re: Temp Guage not working - coolant temp sensor changed

    It's behind the alternator if you follow the bottom hose from the rad you will find it

  6. #5
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    sunderland
    Posts
    73
    cheers mate ive had enuf of it now im taken it back to the garage lol

  7. #6
    SL11CKK's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Barking & London
    Posts
    637
    Quote Originally Posted by Johnboymason View Post
    cheers mate ive had enuf of it now im taken it back to the garage lol
    Dude its a piece of cake to do as I just did mines too today. The top screw is a piece of cake to get out and the screw on the bottom is a bit of a fiddle because of all the wires are there, however both are do-able if you have a medium length extension for the ratchet. Both screws are size 10.

    Honestly for me it was like an air filter change.

  8. #7
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    sunderland
    Posts
    73
    Quote Originally Posted by SL11 CKK View Post
    Dude its a piece of cake to do as I just did mines too today. The top screw is a piece of cake to get out and the screw on the bottom is a bit of a fiddle because of all the wires are there, however both are do-able if you have a medium length extension for the ratchet. Both screws are size 10.

    Honestly for me it was like an air filter change.
    i cant find mine im useless lol

 

 

Similar Threads

  1. Temp Guage not working - coolant temp sensor changed... now what?
    By car4kids in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 21
    Last Post: 2nd February 2012, 19:10
  2. oil temp guage not working any ideas
    By pirate in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 1
    Last Post: 27th July 2011, 18:05
  3. Temp gauge not working...
    By NILESH in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 7
    Last Post: 20th May 2007, 01:33
  4. Oil temp guage not working
    By andy64 in forum Classic Audi Forum
    Replies: 12
    Last Post: 3rd April 2006, 18:15
  5. temp gauge not working
    By nickstevens in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 23rd November 2005, 01:52

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO