EM TuningChris Nott
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    1

    Strange problem with turbo/performance

    Hi,

    I've got a 2005 A4 1.8t Cabriolet (70k on the clock), remapped by Celtic Tuning several months ago.
    For a while now I've been experiencing a strange problem and cant seem to rectify it, every so often the turbo simply stops working?!. When it happens theres a noticeable lack of power.
    I've found the only way I can get the turbo working again is to unplug the MAF and start the car again, wait for the error light and then reset it via the OBD. Plug the MAF back in and start the car and the turbo then spins up and works fine.
    When the turbo is working the car seems to run out of power approaching 85-90 and then the turbo will stop again.
    I've also noticed that the car wont change up from 4th to 5th automatically (its the multitronic box) under hard acceleration so I have to manually change up.
    If I accelerate a bit quicker the ESP light comes on for approx 10 seconds then goes out, this isnt due to the wheels losing traction, it does it in all conditions even on very dry roads on hot days, I am not accelerating with my foot flat to the floor.
    I've replaced the MAF (Audi unit not aftermarket), Forge DV installed, new plugs and the pre-cat lambda is being done in the next few days.
    Any ideas what it could be, I was wondering if it could be a bad remap but Celtic Tuning state it definitely isnt.....

    Any help greatfully received!

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    pauldazzle's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Cardiff
    Posts
    634
    Sounds like it's going into limp mode.
    What fault codes have you got?
    A4 Avant B6 1.9 TDI 130 Sport (6) Moro Pearl Blue, GMBH S Line Kit, Decat, 165bhp remap, EGR delete, K&N panel, Dunlop SP Sport Max, Full Leather, Cruise Control, Full DIS, Bose, Audi phone prep, Cooled Glove Box, Rear privacy glass, Rear parking assist.
    2003 Seat Ibiza 1.2 TSI FR in Lima green.

  4. #3
    dale86's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    355
    I had a similar problem with my a4 1.8t with turbo cutting out turned out was intercooler getting blocked so replaced with frontmount and was spot on but mine was manual so cant link to ur other problem sorry .

 

 

Similar Threads

  1. Strange problem with throttle through rev range??
    By p14va in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 6
    Last Post: 19th November 2007, 19:46
  2. Replies: 0
    Last Post: 24th October 2007, 15:32
  3. 2 strange problems with s3..help..
    By jarvis**turbo** in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 2
    Last Post: 26th February 2007, 05:58
  4. Strange problem with DIS
    By drewwa in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 1
    Last Post: 22nd September 2006, 12:14
  5. Strange problem with Audi 80
    By lucyandpeter in forum Classic Audi Forum
    Replies: 3
    Last Post: 2nd March 2006, 20:58

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO