AH FabricationsSky Insurance
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    4

    Oil pressure light flashes in display, but oil pressure is ok, even new sensor

    Hi Everybody,
    I have a problem with my Audi A4 B6 1.6 from 2003, in the large middle display I have a warning: Oil pressure with big letters and a blinking image of an oil can above it. It starts when the ignition is turned on and I drive away and won't stop until I turn off the ignition. The car has been to a Audi specialist garage who has measured the oli pressure ( was ok, at 4 bar ), made a reading from the boardcomputer ( nothing reported ), replaced a piece of wireing ( there was a doubt if the malfunction could be in there ), and placed a brand new oil pressure sensor. Also all the wireing between the boardcomputer and the display in the dash was tested, no problem found there. Still the warning won't go away, it comes back every time I use the car accompanied with three annoying beeps. According to the mechanic the motherboard at the back of the display ( could ) be the one that's defective, but can't tell for sure. This "repair" has cost me REALLY a lot of cash until now, and the problem is still not gone away. Does anyone on this forum dealed with this problem ( or something close like this ) before and possibly know of any solution? I really rather know for sure before I throw any more cash at it, and replace the whole dash unit.
    thanks in advance,
    greetings Finnie

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    bez101's Avatar
    Yorkshire & Humber Rep.

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    8,534
    just get a sh dash pod dont buy new
    have it coded
    or send your dash away to be checked.

  4. #3
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    barnsley
    Posts
    1,020
    i have just had a very very similar thing and it turned out to be unrelated to the oil pressure sensor and more to do with the coding of the instrument binnacle i managed to sort mine out
    where are you located and do you know anyone with vag com vcds ???
    2003 pearlescent black s4 avant tiptronic - milltek exhaust - pre cats removed - remapped ...
    koni adjustable suspension front and rear
    alpine f1 dvi9990 -pxah990 headunit and processor - alpine d511r
    4 x focal 5ws midbass drivers - focal audiom 6w midrange - focal tce tweeters - velodyne df 12 sc servo controlled subwoofer
    3 x phoenix gold zpa 0.5 amplifiers

  5. #4
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    4
    Quote Originally Posted by dualmono21 View Post
    i have just had a very very similar thing and it turned out to be unrelated to the oil pressure sensor and more to do with the coding of the instrument binnacle i managed to sort mine out
    where are you located and do you know anyone with vag com vcds ???
    Hi dualmono21,
    thanks for your reply, really appreciate it! I live in the Netherlands near Amsterdam. I know somebody with vagcom vdcs, but when I took my car to the garage last time ( see original post ) they hooked the vdcs on the computer in the Audi, but didn't find a problem with it. Can you please tell me what the vdcs turned out on your Audi??? Hope to hear from you, thanks a lot,

    greeting Finnie!!

  6. #5
    Turkster's Avatar
    Bro.Paul 2.5TDI Quattro Sport

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Northampton, Northamptonshire, United Kingdom
    Posts
    2,723
    start at the fault end, your oil presure switch may be the cause and it will be the cheapest by far to try 1st, i had this isses a while ago and a simple change of the sessor was the fix, £12 and all is well 9+ months later,

  7. #6
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    4
    Hi Turkster,
    Thanks for your reply. if you mean by oil pressure switch the oil pressure sensor, as you can see in the original post, this was already replaced for a new one. If you mean something else, please let me know.
    Greetings Finnie

 

 

Similar Threads

  1. Oil warning light flashing!
    By Mayhem in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 2
    Last Post: 20th March 2009, 18:50
  2. Oil Pressure Light
    By filipharvey in forum General Chat
    Replies: 4
    Last Post: 23rd September 2007, 20:52
  3. oil light flashed up?
    By Bellic in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 2
    Last Post: 24th August 2007, 18:03
  4. oil light flashed up?
    By Bellic in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 24th August 2007, 01:02
  5. Battery light flashing on display
    By solihul in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 4
    Last Post: 12th November 2006, 12:09

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO