AH FabricationsChris Nott
Results 1 to 10 of 10

Thread: new owner

  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    27

    new owner

    Hi all.
    Been on here for a while. Had a b5 a4 until yesterday. Now have a 1.9 tdi sport.
    Brilliant car, but only thing so far is cannot reset spanner light. Tried the spanner button with the 0.0 button but no joy. Do I need to plug this in?
    Also the other thing is air con not working. There a common problem with these? Like refrigerant sensors?
    Cheers all

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    marktdisport's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    mids
    Posts
    1,193
    Check the DIY stickys m8 I'm sure it's in there ! You don't need to plug in just you the buttons on the dash the ignition key lol.... You're also best to get the car scanned for the air con as mine just had to have the g65 sensor replaced in mine but it's bit of a wild goose chase unless it's diagnosed correctly
    A4 TDI 130 SPORT..
    now sold but still in the family, gone back in time to the cupra R again..

  4. #3
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    27
    Checked DIY stickies and followed procedures but still no joy. Just have
    ---- miles
    ---- service
    Or something like that lol.

  5. #4
    quattrojames's Avatar
    Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Dorset
    Posts
    13,856

    My Social Networking

    Follow quattrojames On Twitter Add quattrojames on Facebook
    After a few hundred miles it will calibrate itself and those figures will appear. Might take 500 miles or more but its perfectly normal.

    No single issue with the aircon, is your ECON light illuminated? That means the compressor isn't working, which could be a number of things.

    Sent from my BlackBerry 9900 using Tapatalk
    Ingolstance Read about my A6 HERE.

  6. #5
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    27
    Yes econ light illuminates. Well still have 3 month warranty with the car so will get them to look at it.
    Cheers for the help.

  7. #6
    BahnStormer77's Avatar
    BahnStormer

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Surrey
    Posts
    2,582
    Might be worth getting it re-gassed or something? I know some people complain that the aircon doesn't get that cool, but mines a 2001 on 140k miles and it's arctic: I've not had anything done to the aircon for 4yrs (I bought it >3.5yrs ago.
    LostBok/BahnStormer77
    A6 (C7) Avant 3.0TFSI, DSG, rain and light sensor pack, LED headlight pack, MMI touch, SDS high, AMI, 360deg sensors + auto-park, Dunlop SP Winter Sports / Pirelli P Zero's.

  8. #7
    BahnStormer77's Avatar
    BahnStormer

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Surrey
    Posts
    2,582
    and if you press econ, does the light go off?

    with the "ECON" light on, just read "A/C off"
    LostBok/BahnStormer77
    A6 (C7) Avant 3.0TFSI, DSG, rain and light sensor pack, LED headlight pack, MMI touch, SDS high, AMI, 360deg sensors + auto-park, Dunlop SP Winter Sports / Pirelli P Zero's.

  9. #8
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    27
    Nope. Econ light just stays on unless I turn whole thing off completely.

  10. #9
    marktdisport's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    mids
    Posts
    1,193
    My econ would not go off either but you need it scanning
    A4 TDI 130 SPORT..
    now sold but still in the family, gone back in time to the cupra R again..

  11. #10
    quattrojames's Avatar
    Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Dorset
    Posts
    13,856

    My Social Networking

    Follow quattrojames On Twitter Add quattrojames on Facebook
    If the ECON light won't go out it means the compressor is not operating, this may be as it's protecting itself because the refrigerant is low, a faulty sensor or anything. I'd take it in somewhere and get them to do a pressure test and see if there's refrigerant in there first oss.
    Ingolstance Read about my A6 HERE.

 

 

Similar Threads

  1. New owner - couple of Q's
    By NickRE2000 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 9th November 2004, 18:50
  2. New Owner
    By dysteria in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 0
    Last Post: 26th October 2004, 15:16
  3. Boost Problems!!!! New Owner So Quite Worried!!!
    By Add7 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 0
    Last Post: 27th May 2004, 12:50
  4. How old are you guys? S3 and A3 new owners?
    By DaveS3Turbo in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 36
    Last Post: 21st October 2003, 13:57
  5. New Owner
    By forsythsteve in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 1
    Last Post: 29th August 2003, 12:03

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO