Monster MotorsportVolks Autos
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    hitman1978's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    castleford
    Posts
    103

    1.8t cold start problems

    Another problem with my a4 now, its been an absolute ***** to start when cold, keeps cutting out and won't rev at all, once it is ticking over its like the choke doesn't come on. Temp gauge works fine straight from the off tho and once running its fine
    A4 b6 1.8t 190 sport Quattro avant revo stage 1

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Andi25th's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2010
    Location
    Inverness
    Posts
    226
    Ecu engine temp sensor or maf is my guess.

    Is try scanning the car for any faults first.

  4. #3
    hitman1978's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    castleford
    Posts
    103
    Would there be any other symptoms if its maf?
    A4 b6 1.8t 190 sport Quattro avant revo stage 1

  5. #4
    Andi25th's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2010
    Location
    Inverness
    Posts
    226
    Quote Originally Posted by hitman1978 View Post
    Would there be any other symptoms if its maf?
    Under power, and just poor running.

  6. #5
    hitman1978's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    castleford
    Posts
    103
    Problem is I had it remapped about a month back, so it doesn't feel underpowered at moment
    A4 b6 1.8t 190 sport Quattro avant revo stage 1

  7. #6
    Andi25th's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2010
    Location
    Inverness
    Posts
    226
    I'd get it scanned first for faults.

    When did it last get spark plugs ?

  8. #7
    hitman1978's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    castleford
    Posts
    103
    Had a full service about 4k ago, couple of weeks before remap
    A4 b6 1.8t 190 sport Quattro avant revo stage 1

  9. #8
    hitman1978's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    castleford
    Posts
    103
    Just changed the coolant temp sensor and all is now well, the fact that the connector was full of coolant might explain where my coolant has been going aswell
    A4 b6 1.8t 190 sport Quattro avant revo stage 1

  10. #9
    Andi25th's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2010
    Location
    Inverness
    Posts
    226
    Nice one.

 

 

Similar Threads

  1. A4 2.5tdi cold starting problem
    By Quattro john in forum Diesel forum
    Replies: 11
    Last Post: 26th July 2009, 13:09
  2. A3 1.8TQS Extreme cold Starting problem
    By Broken Byzan in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 28th January 2009, 17:41
  3. S3 Cold Start Problem
    By squale in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 17
    Last Post: 2nd November 2008, 01:15
  4. Cold start problem
    By C Mesher in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 0
    Last Post: 19th August 2007, 15:24
  5. audi coupe 2.3 e cold start problems
    By buzby3xx in forum Classic Audi Forum
    Replies: 10
    Last Post: 27th August 2006, 23:21

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO