Monster MotorsportAH Fabrications
Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    5

    Unhappy Central Locking Vacuum Pump

    Hi all i am new to this forum so be easy on me. I have a 2006 Audi A4 Cabriolet and recently my key fob has stopped working. I firstly done the obvious and checked the batteries and replaced them with new ones but this did not work. When i press the lock on the fob it locks the boot and petrol flap and thats it does not activate the alarm or lock any of the front doors. When i manually lock the car it locks the driver door and leaves the passenger door open. The alarm lights on the doors do not flash. I am wondering if i need a new Vacuum pump could someone please help me as its doing my nut in. Also i get a left parking light error flash on the dash board have checked the bulbs and even replaced them that has not fixed it was wondering if they are both linked.

    Any help or advice would be greatly appreciated.

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    beachbuggy's Avatar
    6th Gear

    Status
    Online
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Surrey
    Posts
    1,741
    Have you unplugged the battery, left for 15 mins, plugged back in and tried the key fob again? Try that first.

  4. #3
    Turkster's Avatar
    Bro.Paul 2.5TDI Quattro Sport

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Northampton, Northamptonshire, United Kingdom
    Posts
    2,723
    where would the vacuum pump be located ? iv never seen one, i was thinking each lock is driven by a mechanical electrical motor ?

  5. #4
    ScottD3's Avatar
    I want your faulty electronics

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    English Riviera
    Posts
    14,961
    Quote Originally Posted by Turkster View Post
    where would the vacuum pump be located ? iv never seen one, i was thinking each lock is driven by a mechanical electrical motor ?
    I thought only B5s had the vacuum pump up until 1999ish.

    New Car, New Thread: Scott's Akoya Silver A8
    Gone But Not Forgotten: Audrey's Build Thread

  6. #5
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    5
    Quote Originally Posted by beachbuggy View Post
    Have you unplugged the battery, left for 15 mins, plugged back in and tried the key fob again? Try that first.
    Thanks for the reply beach buggy I have tried that made no difference.

  7. #6
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    5
    Quote Originally Posted by Turkster View Post
    where would the vacuum pump be located ? iv never seen one, i was thinking each lock is driven by a mechanical electrical motor ?
    Turkster I believe the pump is located in the boot on the right hand side well that's where the noise is coming from when I use the fob.

  8. #7
    marktdisport's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    mids
    Posts
    1,193
    mine packs up sometimes for no reason but once the key puts the ignition back on it works great again for a month or so...new battery was fitted aswell with no difference
    A4 TDI 130 SPORT..
    now sold but still in the family, gone back in time to the cupra R again..

  9. #8
    Turkster's Avatar
    Bro.Paul 2.5TDI Quattro Sport

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Northampton, Northamptonshire, United Kingdom
    Posts
    2,723
    Quote Originally Posted by A8UDI View Post
    Turkster I believe the pump is located in the boot on the right hand side well that's where the noise is coming from when I use the fob.
    that may be the fuel flap lock motor, iv pulled B6's and B7's to bits and never seen one in there,

  10. #9
    ScottD3's Avatar
    I want your faulty electronics

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    English Riviera
    Posts
    14,961
    still, I thought B5s was the only A4 to have a vacuum pump but even that was short lived.


    A8udi, apart from what you said, what makes you think its a vacuum pump and not a cable or control box?
    Have you had VCDS on it?

    New Car, New Thread: Scott's Akoya Silver A8
    Gone But Not Forgotten: Audrey's Build Thread

  11. #10
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    5
    Gonna get VCDS done on it today will let you know what happens.

  12. #11
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    5
    Just had VCD done outcome is not good my convenience module is knackered. Please help does it mean I have to go and keep raped bu Audi dealers or is there a cheaper way to get it replaced.

 

 

Similar Threads

  1. central locking pump
    By egesford in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 1
    Last Post: 7th September 2011, 16:07
  2. Central locking pump
    By landopanda in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 7
    Last Post: 1st November 2010, 19:29
  3. Central locking pump help
    By con1.8t in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 29th October 2009, 08:22
  4. Vacuum lines on central locking pump
    By vetch in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 11
    Last Post: 2nd October 2009, 08:40
  5. central vacuum locking pump
    By turbosk8ter in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 2
    Last Post: 12th May 2004, 16:03

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO