Chris NottBadger5
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    mattyboyc's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    1,224

    HELP ANYONE FITTED A REVERSE CAMERA?

    Hi all,
    I recently got a reverse camera from a forum member and whilst chucking it down with rain today i thought i would hook it up to a monitor i have just to check it's working,so putting 12v to the brass connectors on the back of the camera unit powers up the led light so all good there however when i put power to the camera itself all i get is what can only be described as a very badlt tunned tv,no picture just a mass of squiggles realy,now out of each end of the video cable there is also a red cable, being red i take this as a power lead but giving either end or both ends power makes no difference, what i'm trying to find out is whether it's the monitor thats not compatible or if the camera itself is knackerd,i have also hooked up to a portible tv and got the same results,
    Any help greatfuly recieved as always,
    Matt
    A4 AVANT 1.9TDI 130 SPORT:
    18" RS6'S//TWIN EXHAUST//ALLARD EGR DELETE//AERO WIPERS//B7 KEYS & ENGINE COVERS//BLACK OPTICS //FRONT & REAR S-LINE BUMPERS//TAILGATE SPOILER//S4 HEADLIGHTS,GRILLS & DOOR BLADES//RS4 RARB & PEDALS//FRONT,REAR & FOOTWELL AMBIENT LIGHTING//PUDDLE LIGHTS//FAN JETS//MEDIA SYSTEM//T.V//7" HEADREST MONITORS//REAR BLINDS//REVERSE CAMERA// CRUISE & DIS


  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    quattrojames's Avatar
    Moderator

    Status
    Online
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Dorset
    Posts
    13,856

    My Social Networking

    Follow quattrojames On Twitter Add quattrojames on Facebook
    1wheel did it:

    Reverse Camera

    IsaacHunt who I've not seen on here for ages did this write up too:

    'How-to' -Reverse camera into B7 A4 | Audi Forum
    Ingolstance Read about my A6 HERE.

  4. #3
    mattyboyc's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    1,224
    Hi, James i have that guide,it's more of an illimination of is the camera u/s the instalation is not the issue i just wanted to check it worked before i ripped the car to pieces, i thought i would have got a picture of at least the range lines on the monitor but nothing,
    Cheers,
    Matt
    A4 AVANT 1.9TDI 130 SPORT:
    18" RS6'S//TWIN EXHAUST//ALLARD EGR DELETE//AERO WIPERS//B7 KEYS & ENGINE COVERS//BLACK OPTICS //FRONT & REAR S-LINE BUMPERS//TAILGATE SPOILER//S4 HEADLIGHTS,GRILLS & DOOR BLADES//RS4 RARB & PEDALS//FRONT,REAR & FOOTWELL AMBIENT LIGHTING//PUDDLE LIGHTS//FAN JETS//MEDIA SYSTEM//T.V//7" HEADREST MONITORS//REAR BLINDS//REVERSE CAMERA// CRUISE & DIS


  5. #4
    quattrojames's Avatar
    Moderator

    Status
    Online
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Dorset
    Posts
    13,856

    My Social Networking

    Follow quattrojames On Twitter Add quattrojames on Facebook
    OK mate sorry, I didn't read the guide fully but thought it might offer some words of wisdom on the connection side of things you might have missed.
    Ingolstance Read about my A6 HERE.

  6. #5
    mattyboyc's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    1,224
    Yer i am just wondering if its the old pal/ntsc thing, but not sure but i'm sure we'll get there
    A4 AVANT 1.9TDI 130 SPORT:
    18" RS6'S//TWIN EXHAUST//ALLARD EGR DELETE//AERO WIPERS//B7 KEYS & ENGINE COVERS//BLACK OPTICS //FRONT & REAR S-LINE BUMPERS//TAILGATE SPOILER//S4 HEADLIGHTS,GRILLS & DOOR BLADES//RS4 RARB & PEDALS//FRONT,REAR & FOOTWELL AMBIENT LIGHTING//PUDDLE LIGHTS//FAN JETS//MEDIA SYSTEM//T.V//7" HEADREST MONITORS//REAR BLINDS//REVERSE CAMERA// CRUISE & DIS


  7. #6
    Woorlord's Avatar
    shifting to Hyperspace... .

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Tiptree, Essex
    Posts
    948
    Quote Originally Posted by mattyboyc View Post
    Hi all,
    I recently got a reverse camera from a forum member and whilst chucking it down with rain today i thought i would hook it up to a monitor i have just to check it's working,so putting 12v to the brass connectors on the back of the camera unit powers up the led light so all good there however when i put power to the camera itself all i get is what can only be described as a very badlt tunned tv,no picture just a mass of squiggles realy,now out of each end of the video cable there is also a red cable, being red i take this as a power lead but giving either end or both ends power makes no difference, what i'm trying to find out is whether it's the monitor thats not compatible or if the camera itself is knackerd,i have also hooked up to a portible tv and got the same results,
    Any help greatfuly recieved as always,
    Matt
    There are some reversing camera's which feed the RVSL (reverse light on) signal along a red wire the length of the video cable. See post #75 of Reverse Camera link. To test the camera this needs to go to +12v and there should be a ground cable (normally the screened section cable of the power cable) at the camera end - make sure this goes to a good ground point.
    There should be a separate cable to feed into the video-in on a monitor -this is normally via a yellow phone connector.

    PAL/NTSC check:

    Feed the signal into a "modern" monitor which indicates what signal it's receiving - my Pioneer plasma will indicate PAL or NTSC in the top left corner on feeding a composite video source.

    Alternatively, if you have a video ipod and video composite lead for it try feeding that signal into your monitor to check your monitor - first set to ipod to PAL output , see what you get, then set ipod to NTSC and see what you get.

    Can send it to me and I can check it for you - PM me.
    2001 A4 Saloon 3.0 Quattro Sport Tiptronic - Platinum Leather/Heated Front Seats/BOSE/DIS/Cruise Control
    Retrofits:GmBH Bumpers, F&R Ambient LEDS, OEM Valeo Xenons (D2S) & Headlight Washers, Auto-dipping RVM, Footwell Lights, Vent Control illumination, ISO-Fix, RNS-E & OEM Bluetooth + VIMhack + Video i-pod & Aux inputs, Rear PDC, Powerflow 100mm Tips, Reversing Camera
    2012 A4 Saloon 2.0 TDIe Technik (163ps)
    Diagnostics:VCDS HEX+USB+CAN Cable

  8. #7
    mattyboyc's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    1,224
    Hi, the picture in post # 75 is the one i have, i have taken the power from a battery charger and had the light working and obviously the camera is doing something as when you take either the power or ground cable off the monitor goes blank and when connected you just get a mess on the screen, anyway pm sent.
    A4 AVANT 1.9TDI 130 SPORT:
    18" RS6'S//TWIN EXHAUST//ALLARD EGR DELETE//AERO WIPERS//B7 KEYS & ENGINE COVERS//BLACK OPTICS //FRONT & REAR S-LINE BUMPERS//TAILGATE SPOILER//S4 HEADLIGHTS,GRILLS & DOOR BLADES//RS4 RARB & PEDALS//FRONT,REAR & FOOTWELL AMBIENT LIGHTING//PUDDLE LIGHTS//FAN JETS//MEDIA SYSTEM//T.V//7" HEADREST MONITORS//REAR BLINDS//REVERSE CAMERA// CRUISE & DIS


  9. #8
    Woorlord's Avatar
    shifting to Hyperspace... .

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Tiptree, Essex
    Posts
    948
    Quote Originally Posted by mattyboyc View Post
    ..... i have taken the power from a battery charger.......
    This is not a good power source as will consist of AC and DC voltages and could be your problem?
    Use a constant 12v source - car battery may be a solution.
    2001 A4 Saloon 3.0 Quattro Sport Tiptronic - Platinum Leather/Heated Front Seats/BOSE/DIS/Cruise Control
    Retrofits:GmBH Bumpers, F&R Ambient LEDS, OEM Valeo Xenons (D2S) & Headlight Washers, Auto-dipping RVM, Footwell Lights, Vent Control illumination, ISO-Fix, RNS-E & OEM Bluetooth + VIMhack + Video i-pod & Aux inputs, Rear PDC, Powerflow 100mm Tips, Reversing Camera
    2012 A4 Saloon 2.0 TDIe Technik (163ps)
    Diagnostics:VCDS HEX+USB+CAN Cable

  10. #9
    mattyboyc's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    1,224
    Hooked up to a clean 12v dc supply and camera works as it should so battery charger was the problem, thanks again Colin.
    Matt
    A4 AVANT 1.9TDI 130 SPORT:
    18" RS6'S//TWIN EXHAUST//ALLARD EGR DELETE//AERO WIPERS//B7 KEYS & ENGINE COVERS//BLACK OPTICS //FRONT & REAR S-LINE BUMPERS//TAILGATE SPOILER//S4 HEADLIGHTS,GRILLS & DOOR BLADES//RS4 RARB & PEDALS//FRONT,REAR & FOOTWELL AMBIENT LIGHTING//PUDDLE LIGHTS//FAN JETS//MEDIA SYSTEM//T.V//7" HEADREST MONITORS//REAR BLINDS//REVERSE CAMERA// CRUISE & DIS


 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO