Monster MotorsportVolks Autos
Results 1 to 9 of 9

Thread: speedo

  1. #1
    simon.m's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    2,746

    speedo

    so as i was driving home today thought id strech her legs as i dont go over 70 really any how got to 80 and as it started to clime the speedo started to flick say from 80 to 90 and back again really strange but it did this just above 80 now im not to worred as i always sit at 65 to 70 but would like to no i did a scane and all it come back with is fault 01312 powertrain data bus 79-10 please check fault codes intermittent.

    any help would be good

    thanks
    simon

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    simon.m's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    2,746
    any boddy??????????

  4. #3
    quattrojames's Avatar
    Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Dorset
    Posts
    13,856

    My Social Networking

    Follow quattrojames On Twitter Add quattrojames on Facebook
    Speed kills Simon. Stick to the limit

    Have you seen this? Not that it's much help.

    01312 - Ross-Tech Wiki
    Ingolstance Read about my A6 HERE.

  5. #4
    simon.m's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    2,746
    i no mate and i mostly do under 70 but thought id clear the pips as i do mostly town driving and also still have the problem with the g75 valve or what ever it is when ever i get to 3k in 3rd 4th it kicks into safe mode evan though its a new one any how was wondering if the car has a speed sensor or some thing that i can clean maybe

  6. #5
    simon.m's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    2,746
    so could it be this then ? if so where is the part located so i can clean them

    01312 - Powertrain Data Bus

    01312 - Powertrain Data Bus: Faulty

    Possible Symptoms

    • Malfunction Indicator Light (MIL) ON
    Possible Causes

    • Databus Wiring and/or Connector(s) faulty
    Possible Solutions

    • Check Databus Wiring and/or Connector(s)

  7. #6
    quattrojames's Avatar
    Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Dorset
    Posts
    13,856

    My Social Networking

    Follow quattrojames On Twitter Add quattrojames on Facebook
    I don't know mate sorry, more googling required!
    Ingolstance Read about my A6 HERE.

  8. #7
    simon.m's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    2,746
    thanks james think ill look into seeing if i can clean the sensor if it has one its like the old cable snaging thing but sure these cars dont have a speedo cable

  9. #8
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2011
    Posts
    1

    SAME THING!

    Hi i have a '97 A4T which does exactly the same thing.... So far i have changed the clocks and the speed transducer on gearbox, but still the same, wavers around 80-90, then drops and stays at 80. I read another thread on a site i didn't save sadly, a guy on there had the same problem on a skoda.... Strange this problem is happening on such varied cars in the VAG! Have you got any further forward yet? He says hopefuly.....

  10. #9
    simon.m's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    2,746
    no mate iv not evan looked yet was going to start with cleaning the wier conectors first will if and when i get my car back after some num nuts puled out on me

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO