Badger5EM Tuning
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    A4 TC's Avatar
    1.8T quattro sline

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Toon Toon
    Posts
    197

    Whats up with my car !!!

    hello guys help needed !

    My A4 avant 2.0 fsi has had trouble to start on several occasions , it turns over but just doesnt fire up and only just changed the battery a month ago too , then i wait like 20 mins i try again it fires up no botha (strange )! any ideas what I need to look at ?

    cheer guys !

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Point_Audi's Avatar
    Vorsprung durch Technik

    Status
    Online
    Join Date
    May 2010
    Location
    Ireland
    Posts
    580
    Do you have any fault codes? I would have the car scanned first to see if anything shows up! It might give you somewhere to start investigating!

    There can be multiple reasons for your starting issue!

  4. #3
    Dilligaf-UK's Avatar
    Chugging along

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    183
    As point_audi says, could be a multitude of things - really needs to be scanned by someone with VCDS to enable us to help further. Where abouts are you located?

    I've recently had a similar issue though - turned out to be the CrankSensor, once replaced all was fine.
    2004 A4 1.8T (190) S-Line Quattro

    FULL VCDS - HEX-USB+CAN



  5. #4
    Point_Audi's Avatar
    Vorsprung durch Technik

    Status
    Online
    Join Date
    May 2010
    Location
    Ireland
    Posts
    580
    Quote Originally Posted by Dilligaf-UK View Post
    As point_audi says, could be a multitude of things - really needs to be scanned by someone with VCDS to enable us to help further. Where abouts are you located?

    I've recently had a similar issue though - turned out to be the CrankSensor, once replaced all was fine.
    Funny I had the same issue with the Crank Sensor, Dilligaf-UK! I was driving home from work one evening and when I slowed down at a roundabout the whole car shut down and would not re-start. I had the car scanned using VCDS and it was my Crank Sensor! Once changed everything was fine!

    Awkward sensor to get at!

  6. #5
    A4 TC's Avatar
    1.8T quattro sline

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Toon Toon
    Posts
    197
    cheers guys ! i will go to my vw/audi specialists tomorrow to hav a scan and see if any thing shows up . will keep yous updated !

  7. #6
    A4 TC's Avatar
    1.8T quattro sline

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Toon Toon
    Posts
    197
    Quote Originally Posted by Dilligaf-UK View Post
    As point_audi says, could be a multitude of things - really needs to be scanned by someone with VCDS to enable us to help further. Where abouts are you located?

    I've recently had a similar issue though - turned out to be the CrankSensor, once replaced all was fine.

    You were spot on ! crankshaft position sensor it was ! booked in for tuesday too fix !
    cheers guys

  8. #7
    Dilligaf-UK's Avatar
    Chugging along

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    183
    Well bugger me, I got something right! Woot!
    2004 A4 1.8T (190) S-Line Quattro

    FULL VCDS - HEX-USB+CAN



 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO