Volks AutosMonster Motorsport
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    1

    One rear light doesn't work. Bulb okay and brake light does work. Any ideas?

    54 plate Audi A4 Cabriolet with a non-functioning rear light

    Hi,

    I'm new to the forum and looked for anyone who had experienced similar problems. No luck.

    After four years of ownership the passenger rear light stopped working. Bulb and a spare both checked out okay and both illuminated correctly when pressing the brake pedal, so power as far as the bulb. I have checked continuity from the bulb holder back to the nearest connector and all seems fine.

    Is there anything else I can check without stripping down the car? And does anyone have access to a wiring diagram/ workshop manual for the electrics?

    Many thanks if anyone can shed light (bad pun, I know) on this problem.

    Regards,

    Ross
    Last edited by ross62; 9th March 2011 at 23:27. Reason: tyupo

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    paul20v's Avatar
    Audi fanatic

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2009
    Location
    S.Wales
    Posts
    1,108
    Hi
    so is the side light that doesnt work ?

  4. #3
    scott b's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Warrington, Warrington, United Kingdom
    Posts
    1,254
    bad connection on the buld holder?

  5. #4
    Woorlord's Avatar
    shifting to Hyperspace... .

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Tiptree, Essex
    Posts
    946
    Had a similar problem on o/s rear brake bulb - worked then did not.
    Wiring to cluster was good, changed bulbs many times but then found old bulbs were still good when tested out the car.
    Eventually found that the connection between the two metal strips which eventually go to the bottom tip of the bulb was intermittent.
    After many hours of testing on my workbench with a 12V PSU and DVM I resorted to soldering copper wire between the two metal strip parts - actually cut out a section of the metal too.
    Not the best metal type to take solder but eventually managed it with a bit of scrapping on the respective surfaces.
    Since this repair never a problem.

    Cab wiring diagrams below.....



    Last edited by Woorlord; 13th March 2011 at 10:58.
    2001 A4 Saloon 3.0 Quattro Sport Tiptronic - Platinum Leather/Heated Front Seats/BOSE/DIS/Cruise Control
    Retrofits:GmBH Bumpers, F&R Ambient LEDS, OEM Valeo Xenons (D2S) & Headlight Washers, Auto-dipping RVM, Footwell Lights, Vent Control illumination, ISO-Fix, RNS-E & OEM Bluetooth + VIMhack + Video i-pod & Aux inputs, Rear PDC, Powerflow 100mm Tips, Reversing Camera
    2012 A4 Saloon 2.0 TDIe Technik (163ps)
    Diagnostics:VCDS HEX+USB+CAN Cable

 

 

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO