Volks AutosMonster Motorsport
Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    Get some Nuts!

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    darlington
    Posts
    7

    A4 DIS MPG problem

    Evening all

    this is my first thread on the forum so please be nice lol,

    I have tried searching for the problem with no luck so your help would be appriciated

    I have just recently bought a 53A4 Cab 3l Quattro and have to say I really like it. but I have a problem, the DIS instant MPG constantly shows 200mpg which means my average mpg is showing 200 as well and it tells me I have 1250 miles left even if I have a half a tank (I wish it was true)

    Thanks for you help

    Regards

    Dan

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    687
    Might be worth holding down the rectangular button under the right hand stalk to reset the trip computer readings and see if it recalibrates iteslf....
    2003 A4 Cab 2.4 V6 Manual / 43k miles genuine woohoo (on a 10 year old car lol) / Ebony Black Metallic / Full Grey Leather / Fully Electric Seats / Heated Seats / Interior Light Pack / Cruise / Wood / Bose Symphony II / Black roof

  4. #3
    Get some Nuts!

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    darlington
    Posts
    7
    Tried that a couple of times with no luck. Thanks for the reply tho

  5. #4
    Alan H's Avatar
    Need a V8 or Bi-Turbo.......

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Dudley, West Midlands
    Posts
    453
    Is that memory 1 or memory 2?

    I can't reset one of the MPG figures on mine either.

  6. #5
    Dilligaf-UK's Avatar
    Chugging along

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    183
    Tried disconnecting the Battery to clear the memory?

    Bit drastic, but might work!
    2004 A4 1.8T (190) S-Line Quattro

    FULL VCDS - HEX-USB+CAN



  7. #6
    Get some Nuts!

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    darlington
    Posts
    7
    Tried disconnecting the bat for 30mins and still didnt work, Any more ideas?

  8. #7
    Get some Nuts!

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    darlington
    Posts
    7
    Any body???

  9. #8
    audigeezA4's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    104
    Hi mate
    hi
    Have you got this sorted yet as I think I have a similar issue except my dis tells me my mpg is terrible?
    Would be good to know if and how you resolved as I am looking for a solution and it would be interesting to hear about your issues with this.
    Cheers.

  10. #9
    quattrojames's Avatar
    Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Dorset
    Posts
    13,856

    My Social Networking

    Follow quattrojames On Twitter Add quattrojames on Facebook
    I think there's a way of recalibrating the mpg useage through VAGcom, have you tried researching that? Maybe on the Rosstech website?
    Ingolstance Read about my A6 HERE.

  11. #10
    Woorlord's Avatar
    shifting to Hyperspace... .

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Tiptree, Essex
    Posts
    948
    Scan your car with VAG-COM there may be a faulty fuel sensor of some description - should think it will show up under the Instrument Cluster module.

    Recalibration of mpg on DIS here
    Also worth checking what value you currently have stored in Channel 3 of the Instrument Cluster [Module 17] just in case a bad figure is messing up the displayed "mpg" value.
    2001 A4 Saloon 3.0 Quattro Sport Tiptronic - Platinum Leather/Heated Front Seats/BOSE/DIS/Cruise Control
    Retrofits:GmBH Bumpers, F&R Ambient LEDS, OEM Valeo Xenons (D2S) & Headlight Washers, Auto-dipping RVM, Footwell Lights, Vent Control illumination, ISO-Fix, RNS-E & OEM Bluetooth + VIMhack + Video i-pod & Aux inputs, Rear PDC, Powerflow 100mm Tips, Reversing Camera
    2012 A4 Saloon 2.0 TDIe Technik (163ps)
    Diagnostics:VCDS HEX+USB+CAN Cable

  12. #11
    audigeezA4's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    104
    Quote Originally Posted by Woorlord View Post
    Scan your car with VAG-COM there may be a faulty fuel sensor of some description - should think it will show up under the Instrument Cluster module.

    Recalibration of mpg on DIS here
    Also worth checking what value you currently have stored in Channel 3 of the Instrument Cluster [Module 17] just in case a bad figure is messing up the displayed "mpg" value.
    thanks mate- i assume the vagcom is mainly carried by private garages and obviously the dealers- so i may have to hold on and either find someone who has one or get audi to check it on my next service. Fingers crossed it will be a simple case of just a reset or clearing the readings etc.

    cheers fo that.

  13. #12
    Dilligaf-UK's Avatar
    Chugging along

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    183
    VAGCOM or VCDS is mainly held by private individuals, with a vested interest in their cars (and saving money against Dealer prices!)

    If you go into the VCDS Forum on this site, you should see a link to a Map, showing who has access in your area - PM them for assistance and for a small donation, most people would be happy to help.

    I'm in North Kent if that's any help LOL
    2004 A4 1.8T (190) S-Line Quattro

    FULL VCDS - HEX-USB+CAN



  14. #13
    audigeezA4's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    104
    Thanks dilligaf- north Kent- that's only 200+ miles from me- but I would be happy for you to help- of course- for a SMALL donation..... Lol.

    I will see whos in my area-Cheers mate.

  15. #14
    Get some Nuts!

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    darlington
    Posts
    7
    Thanks for all Ur help I will look to see if anyone has one in my area.

    Regards

    Dan

  16. #15
    Get some Nuts!

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    darlington
    Posts
    7
    Thanks for all Ur help I will look to see if anyone has one in my area.

    Regards

    Dan

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO