AH FabricationsMonster Motorsport
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Quattro'd Caravan

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    South Wales
    Posts
    43

    Audi a4 drivers side door fault

    Hi All
    I have an unusual fault on my a4 tdi avant 2003. It has electric windows all round.
    Windows all power up/down off button(key fob) doors all lock unlock ok, yet with igntion on i have no power to the electric window switch unit and the mirrors/lock unlock button. And the alarm isn't turning itself on(no flashing led)? All other windows work ok when ignition is on, off their buttons. Can anyone help or would i have to check it out via vagcom.
    Also buttons don't illuminate when head lights turned on?
    Thanks All
    Steve
    Last edited by steveboyo; 11th January 2011 at 18:19.

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    paul20v's Avatar
    Audi fanatic

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2009
    Location
    S.Wales
    Posts
    1,108
    You may have the wiring loom in the door broken
    it generaly goes at the hinge point
    you can quite often feel wires that have broken through the rubber
    if not remove the rubber and have a look .

  4. #3
    Quattro'd Caravan

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    South Wales
    Posts
    43
    Thanks. Will check but unusual for the central locking and window to still work off the key fob.
    Quote Originally Posted by paul20v View Post
    You may have the wiring loom in the door broken
    it generaly goes at the hinge point
    you can quite often feel wires that have broken through the rubber
    if not remove the rubber and have a look .

  5. #4
    Quattro'd Caravan

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    South Wales
    Posts
    43
    Hi All
    Turned out to be a badly corroded pin on the plug to the main control board (on the door)! Had visions of forking out for a new board until i saw water marks on the plug? Plug is easy to strip down and with a little electrical cleaner all is good.
    Thanks
    Steve

  6. #5
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    222
    got the same sort of fault,is the plug inside the door behind the panel or in the car???

  7. #6
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    66
    Im on the same boat as well, had the door cover off 2day but all the plug connections seemed ok! any further ideas?

  8. #7
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    222
    same here,taking the door panel off 2moz

  9. #8
    Quattro'd Caravan

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    South Wales
    Posts
    43
    HI All
    Plug is from door panel to control module/window winding module. You have to remove door panel to access module. When door card is removed, you can then get to the plug from the door card into the door control module. Mine seemed located but after some wiggling/removing and re inserting(push down tab on plug pull back locking arm). All was ok. You could check for power to the control module(if you have a multimeter) look for thicker cables(on another plug) and test them.
    Hope this helps
    Steve

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO