Sky InsuranceEM Tuning
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 41 to 48 of 48
  1. #41
    scottshere's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    South Yorkshire
    Posts
    337
    Same here, would be interested with what the fix was
    Mine seems to have developed into feeling vibration when accelerating. Makes me wonder if its the engine mounts
    i can feel it throught the pedals and steering wheel
    A4 1.9TDI Sport - 130 (B6) / Mods: None yet, just getting the basic right first

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #42
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    184
    Quote Originally Posted by scottshere View Post
    Same here, would be interested with what the fix was
    Mine seems to have developed into feeling vibration when accelerating. Makes me wonder if its the engine mounts
    i can feel it throught the pedals and steering wheel
    What you mean? Its been said numerous times what the fix is above.

    Timing is out after cambelt change.

    And the procedure is stated above.
    White A4 B6 Avant 130 Sport

  4. #43
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Durham
    Posts
    110
    So what you saying is to adjust timing manually then again finely with VCDS.

  5. #44
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    184
    No. You adjust the timing manually until you get the correct values on vag com. Do not do it if you dont have vag com.

    See the links above.
    White A4 B6 Avant 130 Sport

  6. #45
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Durham
    Posts
    110
    Ok mate thanks, my engine is a AWX how will I know what correct values are.

  7. #46
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Rumburgh Suffolk
    Posts
    175
    Interesting watching this thread, mine has had this wobble all the time i've had it, and hasn't got any worse / better in the last 35K.
    It only does it when its properly warm and with no load on the engine at idle, lights, aircon, rear demist etc will all stop the wobble.

    Just seems as if its running lean at idle, any load or tiny throttle will make the ecu pick the engine up with a little more fuel and it stabilises.. just a thought, if I do find anything in the future that cures it I'll post it here.
    Its gone through numerous services, cambelt etc... doesn't seem to do it during the winter when I think about it..

    Mark
    Mark

    2001 A4 TDI 130 SE, takes me to work
    2011 Suzuki Alto SZ4, tootles the good lady around
    1992 Replica Cobra 4.6V8, makes lots of noise...
    and gives you neck ache, and isn't for sale anymore...
    1949 Ferguson TED20, moves things that I can't move
    1959 Massey Ferguson 35 TVO, thats two ticked off the list...
    Lucky the good lady likes tractors...

  8. #47
    deanski's Avatar
    wax on, wax off

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2010
    Location
    Lancashire
    Posts
    374
    exactly same situation/symptoms as mine, valve timing adjusted and all fixed.
    A4 B6 1.9 tdi 130. Slowly modding but don't tell the missus.
    Front ambient lighting
    Eibach sportlines.
    Audi TT Alloys.

  9. #48
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    184
    Quote Originally Posted by choimaloy View Post
    Ok mate thanks, my engine is a AWX how will I know what correct values are.
    Read this thread and the links posted in it.
    White A4 B6 Avant 130 Sport

 

 
Page 2 of 2 FirstFirst 12

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO