Volks AutosChris Nott
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    will89's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    362

    Brake warning flashing

    My dash keeps coming up with brake warning, abs light and brake light flashing, and flashing brake on he display with loud beeps. Not sure why but it only does it when the HID's are on. It doesn't always do it straight away but normally comes up when you turn them on. I'd say about every 1 out of 3 times it comes up. However if i turn engine off and then back on it clears

    Any ideas on what it could be?

    Thanks

    Will.

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    scott b's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Warrington, Warrington, United Kingdom
    Posts
    1,254
    after market HIDs?

  4. #3
    will89's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    362
    Yeah they are. Not sure why it would cause this though

  5. #4
    CMD
    CMD's Avatar
    Pointing Forward's!!!!!!!!!

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    S. Wales
    Posts
    3,021
    I had HID's last year and they were total nightmare flashing left to right ON then Off (looked like a saftey car) and all this was happening on a 3 hour drive home.
    AUDI A4 190T S-LINE.


    WWW.PR-DETAILING.CO.UK CERTIFIED DETAILERS

  6. #5
    Woorlord's Avatar
    shifting to Hyperspace... .

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Tiptree, Essex
    Posts
    948
    Your HID at switch on are generating a high voltage spike probably from the HT cables connected to the bulb which is interfering with your crash sensors.
    If possible move the HT cables away from the crash sensors (which are either side of the radiator.)
    Also reroute the cables to the crash sensors away form the HID cables and ballasts.

    The error can be reset by turning off the engine and removing the key for ~10 seconds and then restarting the car.
    2001 A4 Saloon 3.0 Quattro Sport Tiptronic - Platinum Leather/Heated Front Seats/BOSE/DIS/Cruise Control
    Retrofits:GmBH Bumpers, F&R Ambient LEDS, OEM Valeo Xenons (D2S) & Headlight Washers, Auto-dipping RVM, Footwell Lights, Vent Control illumination, ISO-Fix, RNS-E & OEM Bluetooth + VIMhack + Video i-pod & Aux inputs, Rear PDC, Powerflow 100mm Tips, Reversing Camera
    2012 A4 Saloon 2.0 TDIe Technik (163ps)
    Diagnostics:VCDS HEX+USB+CAN Cable

  7. #6
    braf89's Avatar
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Mayo, Rep. of Ireland
    Posts
    18
    i have the exact same problem the way i got around it is just to either turn the lights on before ya start the car or else (assuming its not too dark) turn on you parkers drive a bit then turn on fogs and drive another bit and eventually turn on your full lights. if you do it slowly it doesn't come up but if u just twist it quick itl come straight on. best job is turn on the lights before ya start. i even tried with warning cancelers it makes no difference.

  8. #7
    will89's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    362
    OK cheers, well i might have a play around with the wires and move them about, would it not help to get the ones that say no errors with canbus? Mine are around 2 years old. How does it interfere with the crash sensors and which wires should i move? I'm presuming the car is still fine to drive if it comes up with the warning? I ask that as im driving down to cornwall early tomorrow morning.

    Thanks,

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO