Volks AutosBadger5
Results 1 to 19 of 19
  1. #1
    Leaky Lloyd's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    290

    avant parcel shelf/cover

    ahdo people

    the rear parcel shelf cover on my avant has the tendancy to flip back at a rate of knots when i go over speed bumps and stuff,,is there out i can do to sort this????

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    crazy88's Avatar
    Loving the anonymity

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    West Yorkshire
    Posts
    4,806

    avant parcel shelf/cover

    I'd be interested to know as mine occasdionally does it too. Generally it's fine though.

    Anyone?


  4. #3
    scott b's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Warrington, Warrington, United Kingdom
    Posts
    1,254
    mine does it aswell, makes me jump sometimes lol

  5. #4
    defsix's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    149
    If you put an 1" of heat shrink tubing with glue inside ( electrical wholesalers should stock ) and heatshrink it on to the tabs of the roller and before it fully cools down and the glue sets put the roller into position and just push it a little into the slots to mold the glue/heatshrink. I haven't and a problem since
    AUDI A4 Avant 1.9TDi Sport
    | RS4 RARB - RS6 18" - SLCR Spolier - HID's / Laminex / DRL's - Ext LED lighting - Ambient Lighting F+R - Dension300 / iPod Touch - Siemens Bluetooth - DIS - Cruise|

  6. #5
    Leaky Lloyd's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    290
    there you go fella's,,, someone with the answer,, nice one pal,,ill crack on with that then!!!!

  7. #6
    crazy88's Avatar
    Loving the anonymity

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    West Yorkshire
    Posts
    4,806

    avant parcel shelf/cover

    Excellent!!! Will definatley be trying this one soon.


  8. #7
    JimLoskot's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Manchester
    Posts
    156
    just found this on elsa:
    part number 8E9 898 661 4PK should fix this problem


    2.0 TFSI A4 b7 cab - completely std for now... (the wife's car)

  9. #8
    paul20v's Avatar
    Audi fanatic

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2009
    Location
    S.Wales
    Posts
    1,108
    I dont see how this is happening if you have hooked it in properly .

  10. #9
    silversurfer's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    221
    Quote Originally Posted by defsix View Post
    If you put an 1" of heat shrink tubing with glue inside ( electrical wholesalers should stock ) and heatshrink it on to the tabs of the roller and before it fully cools down and the glue sets put the roller into position and just push it a little into the slots to mold the glue/heatshrink. I haven't and a problem since
    Yep that worked for me too

  11. #10
    silversurfer's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    221
    Quote Originally Posted by JimLoskot View Post
    just found this on elsa:
    part number 8E9 898 661 4PK should fix this problem
    I expect these were a optional extra from Audi.. lol

  12. #11
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    12
    Quote Originally Posted by JimLoskot View Post
    just found this on elsa:
    part number 8E9 898 661 4PK should fix this problem


    Hi Lads, picked up my first 07 avant a while back, annd have had same problems with the cover i just got this part from audi ti fix hopefully, ordered this part number got just one of these in a bag do i need another of the same number or diferent number for left and right side, thanks in advance

  13. #12
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    12
    do you get both sides with this part number, got one today but only 1 in bag i presume i need a left and right , cheers

  14. #13
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Exeter
    Posts
    8
    Got a pair in the bag when i got mine. Not had a problem with the load cover since fitted. Cost around a tenner

  15. #14
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    12
    cheers for the quick reply Mark, back to audi tomorrow so, great to hear it works well,

    Adrian

  16. #15
    T0m
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Lichfield
    Posts
    458
    I too got these from Audi as it too did my head in with the cover constantly opening going over speed bumps one of lifes little niggles but well worth buying and installing works a treat.

  17. #16
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    12
    Cheers lads got the full kit from audi yesterday inc the 2 screw's needed. Great job

  18. #17
    T0m
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Lichfield
    Posts
    458
    Two screws? I just unscrewed the existing screws and used those.

  19. #18
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    12
    There was 2 in the kit. Could be same not sure just used them anyways. Was there some in your kit?

  20. #19
    T0m
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Lichfield
    Posts
    458
    Don't remember any being in mine fella, but saying that it was a while ago that I did this!

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO