JMB RetrofitsSky Insurance
Results 1 to 24 of 24
  1. #1
    a3mad's Avatar
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    27

    Error 001137 Exhaust Pressure sensor Fault. Advice

    Hi

    The emisson warning light came on my car. I contacted Audi who wanted Ł110 just to plug in diagnostics!!!
    My warranty ended at the end of last month, I had no claims in three years.
    I plugged in VCDS (Big thanks to Si Jones) and it came up with the following fault:

    Address 01: Engine Labels: Redir Fail!
    Part No SW: 03G 906 018 DN HW: 03G 906 018 DN
    Component: R4 2.0l PPD1.2 G 1247
    Revision: --H42--- Serial number: AUX7Z0G2FNT062
    Coding: 0000078
    Shop #: WSC 00561 210 91540
    1 Fault Found:
    001137 - Exhaust Pressure Sensor 1 (G450): Implausible Signal
    P0471 - 006 - Short to Plus - Intermittent - MIL ON
    Freeze Frame:
    Fault Status: 10100001
    Fault Priority: 1
    Fault Frequency: 11
    Reset counter: 40
    Mileage: 36615 km
    Time Indication: 0
    Date: 2010.06.08
    Time: 15:33:57
    Freeze Frame:
    RPM: 0 /min
    Torque: 144.0 Nm
    Speed: 0.0 km/h
    Pressure: 0.0 mbar
    Text: 21
    Text: mbar
    Text:
    Readiness: N/A

    We checked the exhaust for cracks etc also sensor loom and plug were checked.
    The fault was cleared and the warning light went off, but came back on within a couple of hours.

    Has anyone had experience with this fault?
    Do you think I have a case for Audi to repair the fault free of charge?

    Any advice is greatly appreciated
    '07 A3 2.0L TDI 170 S-LINE S-TRONIC BRILLIANT BLACK

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    347
    347's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    253
    hi there
    i am guessing you have the 2.0 tdi 170 dpf ?
    this code is for the exhaust gas temp sender on the dpf
    it costs about Ł50 for the replacement sensor .
    the car would require rescanning and fault codes erased after

    i had this on mine last month

  4. #3
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Glasgow
    Posts
    113
    yea we have alot of problems with G450. Replace it and carry out a regeneration road test. remember to adapt the sensor

  5. #4
    a3mad's Avatar
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    27
    Hi

    Yes I do have 2.0l tdi 170 dpf.
    Did you have it changed under warranty?
    Is it the sensor on top left of the engine coming out of the manifold?
    '07 A3 2.0L TDI 170 S-LINE S-TRONIC BRILLIANT BLACK

  6. #5
    akash_sky1's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Glasgow (Sheffield occas.)
    Posts
    1,209
    The xxx sensor failure, the bane of all modern Audis.
    A3 2.0TFSI quattro Sportback Lava Grey | | GIAC K03 Extreme Map | Autotech HPFP | RS4 Fuel Regulator | Neuspeed P-Flo | BSH PCV Fix | MV Sport DP | S3 Intake Cam | 285 BHP & 320 lb Ft Torque
    Votex Kit | TD Pro race 1.2 | Schwarze Audi Rings | Alu Rails | Sachs Clutch | H & R Now gone. Current- A5 Cab 2012


  7. #6
    347
    347's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    253
    no , i purchased my car second hand , a 56 plate
    and has no warranty on it .
    have no idea on location as it was fitted by a friend
    but the sensor has a couple of pipe connectors and a couple of bolts if thats any help

  8. #7
    Indie_DSG's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    99
    Hi All,

    Could really do with some advice on this as mine went yesterday!!
    Unlike getting someone else to check I had no option but to drop it at Docklands Audi.....Ł110 lighter they tell me its the sensor and that the dpf needs regenerating at a sum of Ł400+ !!!

    Ł42.11+vat for the sensor from Audi Maidstone and I need to fit it myself but where the feck does it go??

    Part Code: A 076 906 051 A

    Plus the good chaps @ AmD are going to reset the code FOC as there bloody nice blokes!

    ANY IDEAS ON LOCATION????
    Indie DSG

    ---------------------------------------------------------------
    A3 TDi DSG 170 Bhp S-Line - GOING SOON.....!!!
    A4 TDi DSG 140 Bhp S-Line Wagon - ARRIVING SOON....!!
    ---------------------------------------------------------------
    S3 DSG Pedal For Sale...
    S3 Rear Valance & Diffuser For Sale...
    Cupra Front Splitter BNIB For Sale...
    PM me for details......

  9. #8
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Glasgow
    Posts
    113
    Picture sent...

  10. #9
    Indie_DSG's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    99
    Hi GAudiTech,

    Sorry not received yet? Was typing from my BBerry so may have input email wrong : djon3s@hotmail.co.uk

    Could really do with those pics ASAP!

    Nice one.
    Indie DSG

    ---------------------------------------------------------------
    A3 TDi DSG 170 Bhp S-Line - GOING SOON.....!!!
    A4 TDi DSG 140 Bhp S-Line Wagon - ARRIVING SOON....!!
    ---------------------------------------------------------------
    S3 DSG Pedal For Sale...
    S3 Rear Valance & Diffuser For Sale...
    Cupra Front Splitter BNIB For Sale...
    PM me for details......

  11. #10
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Glasgow
    Posts
    113
    Sent again. Let me know if you got it.

  12. #11
    Indie_DSG's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    99
    Hi,

    Still nothing dude??
    Leaving for Audi now will ask the guys when I get there.
    Indie DSG

    ---------------------------------------------------------------
    A3 TDi DSG 170 Bhp S-Line - GOING SOON.....!!!
    A4 TDi DSG 140 Bhp S-Line Wagon - ARRIVING SOON....!!
    ---------------------------------------------------------------
    S3 DSG Pedal For Sale...
    S3 Rear Valance & Diffuser For Sale...
    Cupra Front Splitter BNIB For Sale...
    PM me for details......

  13. #12
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Glasgow
    Posts
    113
    sent again. the address is correct. must be something to do with your email filter

  14. #13
    Indie_DSG's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    99
    No worries,

    Bought the sensor from Audi Maidstone Ł49.11 all in.
    The one that had gone is a common fault and is also called the DPF Sensor!
    AmD Essex fitted the sensor cleared the fault ran the car in all for Ł38! Superb service from these guys yet again! Not to mention squeezing me in a busy Saturday morning :-)

    Car is back to normal, happy days..
    Indie DSG

    ---------------------------------------------------------------
    A3 TDi DSG 170 Bhp S-Line - GOING SOON.....!!!
    A4 TDi DSG 140 Bhp S-Line Wagon - ARRIVING SOON....!!
    ---------------------------------------------------------------
    S3 DSG Pedal For Sale...
    S3 Rear Valance & Diffuser For Sale...
    Cupra Front Splitter BNIB For Sale...
    PM me for details......

  15. #14
    a3mad's Avatar
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    27
    Hi

    Just an update on the outcome of mine.
    I took the VCDS (Thanks again to Si Jones) info to Cheshire Oaks Audi, explained that the warranty had only ran out a month ago, only 1 claim to re gas the air con in the three years, only 22k on the clock and I asked for a good will gesture.
    They waived the Ł110 diagnostics, and replaced the DPF sensor FOC.

    Very happy!
    '07 A3 2.0L TDI 170 S-LINE S-TRONIC BRILLIANT BLACK

  16. #15
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    252
    I have come across a similar issue to the one listed in this thread but am getting:

    001139 - Exhaust Pressure Sensor 1 (G450): Signal too High
    P0473 - 006 - Short to Plus - Intermittent
    Freeze Frame:
    Fault Status: 00000001
    Fault Priority: 1
    Fault Frequency: 11
    Reset counter: 38
    Mileage: 11860 km
    Time Indication: 0
    Date: 2011.03.08
    Time: 21:07:52
    Freeze Frame:
    RPM: 1216 /min
    Torque: 80.0 Nm
    Speed: 38.0 km/h
    Voltage: 14.24 V
    Mileage: 360 km
    Text: 480 C
    Pressure: 1853.1 mbar

    the engine management light came on briefly but has since gone out but the faultt comes back after clearing with VCDS. Would anyone be able to advise if I would be best changing the sensor? If so would the correct part no be Part Code: A 076 906 051 A as listed above?

    Id also appreciate if someone would know if i'd have to adapt it or is it just plug and play? Any help appreciated. thanks

  17. #16
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    252
    Anybody?

  18. #17
    MOOSH's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Highlands
    Posts
    261
    Mine also has a fault which regening will no longer fix, i have a flashing glow plug indicator, EML on and the DPF light. Car is also in gimp mode...

    Will it be the exhaust gas temp sender, for some reason the mechanic that checked it didnt get a code?!

    Any help guys as i dont want to drive the car and cant afford it off the road...

  19. #18
    MOOSH's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Highlands
    Posts
    261
    Guys any help, i have checked with Audi and asked about an exhaust temp pressure sender and was told it must be either a temp sensor or a pressure sensor?!

    The pressure sensor is Ł47.60 and there is only one.

    The temp sensor could be one of 3, an orange a brown or a black, they are the lamba combined and come in at Ł115 but they dont stock them.

    I am enclined to go with the one they stock but would really really appreciate some views?

    I have the car off the road due to it so keen to have it sorted, the mechanic cant seem to put his finger on what it is.

  20. #19
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    252
    Replaced g450 (exhaust pressure sensor) and mine is ok now.

  21. #20
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Littleborough
    Posts
    105
    I got this problem on mine too, only 28K miles and 7 weeks out of Warranty! Its almost as if the ECU only shows this fault after the Warranty has expired.

    What do you think my chances are of getting Audi to fix it as a "good will gesture"?

  22. #21
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Littleborough
    Posts
    105
    Took mine in today, Trafford Park Audi paid 75% of the costs as a "good will gesture" and replaced the G450 Exhaust Pressure Sensor.

    Only cost me Ł43 in total.

    Not too bad I suppose as it was 8 weeks out of Warranty.
    Last edited by Avus Sportback; 29th March 2011 at 20:56.

  23. #22
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    2
    Hi guys,

    I've had all the same symptoms for about 6 months now, engine is not running rough, normal really, mine is the 56plate 170 and I've had her on a diagnostic reader (snap on).

    Came up with:

    01139 Exhaust Pressure Sensor 1 (G450) Signal too High P0473 With Power Intermittent.

    12545 Motor for Intake Manifold Flap (V157) Open or Short to Ground P3101 Open Circuit/Short with Ground Intermittent.

    01137 Exhaust Pressure Sensor 1 (G450) Implausible Signal P0471 Short With Power Intermittent.

    I'm guessing the Exhaust Pressure Sensor is goosed, but where is it on my engine??? Is it an easy thing to change? can I do it myself or is there some kind of software change needed and road test (regeneration test ??????) as suggested above?????

    Secondly there appears to be a code for my EGR Valve, but I'm guessing this may be linked to the sensor????

    Any advice GREATFULLY received

    Thanks

    Jim

  24. #23
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    1
    Quote Originally Posted by MOOSH View Post
    Mine also has a fault which regening will no longer fix, i have a flashing glow plug indicator, EML on and the DPF light. Car is also in gimp mode...
    I had this problem. Ended up being injectors in need of replacing. Local audi dealer replaced the failed 1. 2 days later another went. Ended up replacing the set.

    The car was a couple months out of warranty, but thankfully they replaced free of charge as the cost for 1 was $AU3500

  25. #24
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2003
    Posts
    292
    I've had the fault below come up a few times after I've cleared via VCDS.

    Should I just buy a new sensor from Audi and replace it myself?

    thanks

    Paul



    1 Fault Found:
    001139 - Exhaust Pressure Sensor 1 (G450): Signal too High
    P0473 - 006 - Short to Plus - Intermittent
    Freeze Frame:
    Fault Status: 00000001
    Fault Priority: 1
    Fault Frequency: 1
    Reset counter: 40
    Mileage: 76880 km
    Time Indication: 0
    Date: 2013.05.04
    Time: 11:03:08

    Freeze Frame:
    RPM: 800 /min
    Torque: 32.0 Nm
    Speed: 0.0 km/h
    Voltage: 13.90 V
    Mileage: 40 km
    Text: 144 C
    Pressure: 1810.5 mbar

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO