AH FabricationsMonster Motorsport
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Shiny S line Quattro

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Barnsley, South Yorkshire
    Posts
    22

    Overboost limit exceeded

    Hi Guys I posted yesterday regarding my 2005 2.0 TDI 140 S line Quattro going into limp mode. Anyway a mate of mine has VAG com and he ran some tests and it appears that my turbo is producing excessive boost pressure which is causing it to go into limp mode. As I explained previously this is the second turbo I have had as the first one gave up the ghost at 19,800 miles the car is now approaching 36000 miles is they any way of repairing it? or are the stealers going say it is going to require another turbo. Thanks for your time reading this any help is much appreciated. Cheers Cooky

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    31
    Can't the boost be adjusted, I don't know much about Audi's but on other turbos you can adjust the wastegate so it'll dump the boost at a lower pressure.

  4. #3
    devonmikeyboy's Avatar
    As far from JBS as possible !

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    1,257
    What was the fault codes as that should give you a good idea as to what is causing the turbo to over boost.
    06 Audi 2.0 PD140 Sport TDI Quattro S-LINE.
    Old engine 330 bhp @ flywheel 263 bhp @ wheel 490 lb torque. Audidriver write up HERE
    Now stripped and playing with an uprated Cryo treated engine fitted with bigger turbo,water/methanol,uprated injectors etc etc.Wanting 400 bhp and 500 lb torque.

    Other car 500+ bhp MK4 Golf R32 turbo.

  5. #4
    RobinA3's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Cheshire
    Posts
    1,763
    You need to check the signal pipe or wiring to the wastegate and solenoid, also check that the dump valve and solenoid is working.

  6. #5
    devonmikeyboy's Avatar
    As far from JBS as possible !

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    1,257
    Quote Originally Posted by RobinA3 View Post
    You need to check the signal pipe or wiring to the wastegate and solenoid, also check that the dump valve and solenoid is working.
    Diesels don`t have dump valves mate.
    06 Audi 2.0 PD140 Sport TDI Quattro S-LINE.
    Old engine 330 bhp @ flywheel 263 bhp @ wheel 490 lb torque. Audidriver write up HERE
    Now stripped and playing with an uprated Cryo treated engine fitted with bigger turbo,water/methanol,uprated injectors etc etc.Wanting 400 bhp and 500 lb torque.

    Other car 500+ bhp MK4 Golf R32 turbo.

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO