EM TuningMonster Motorsport
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    audi58's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Milton Keynes
    Posts
    149

    2.0 TDI 140 Emissions Control Light?

    Hello,

    This is my first thread, so please go easy on me!

    I have bought a 2004 Sportback about a week ago. Was running fine until a few days ago. The Emissions Control Light came on and the car had lost a lot of power when you put your foot down. However when you're driving it and you turn the engine off and then start it again, usually this corrects it but the light still remains. I took it to a garage and the cleaned the MAF sensor and reset the light, but still same problem and light has come on again.

    Any ideas?

    Thanks, Chris

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    SAiLO's Avatar
    Enthusiast

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2009
    Location
    UK
    Posts
    933
    Looks like your car goes into the limp mode.
    Try finding someone with a Vag-Com cable in your area and do a scan to check for error codes. It may suggest which component is faulty.
    VCDS USER

  4. #3
    audi58's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Milton Keynes
    Posts
    149
    ahh okay thanks Sailo!

 

 

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO